Una moció de censura facilitada per un regidor del PSC treu a ERC de l'alcaldia d'Aitona i la dóna a CiU

L'alcalde sortint, Pau Blanco, acusa l'edil del PSC d'actuar per interessos personals

L'alcalde d'Aitona, ha desmentit aquest dimecres en roda de premsa les acusacions de «desgovern» de l'únic regidor del PSC a l'Ajuntament, Àngel Ballesté, i promotor de la moció de censura, que es durà a terme aquest divendres i que farà perdre l'alcaldia als republicans en favor de la convergent Rosa Pujol. Actualment governa ERC amb quatre regidors i el suport d'un regidor no adscrit i Ballesté (PSC). La moció, impulsada per aquest últim donarà el govern a CiU que té quatre regidors més, amb el seu suport i el d'un regidor del PP.

Per Blanco, aquesta moció és veu sotmesa «als capricis d'una sola persona» que de manera «unilateral i totalment egoista», supedita els interessos del poble als interessos propis. L'alcalde ha explicat que no hi ha una base legal sòlida per a una moció de censura i que la prova més evident és que ni tan sols hi ha hagut consens entre els mateixos membres del PSC. Aquesta moció no compta ni amb el suport del PSC de Lleida ni amb el de cinc de les onze persones que formen part de la secció local del PSC a Aitona.

L'alcalde ha explicat que ERC «té la consciència tranquil·la» per la feina feta durant aquests tres anys d'aquesta legislatura i en els set que Esquerra està al capdavant de l'ajuntament. Durant aquests anys, ha explicat, l'Ajuntament ha construït, entre d'altres, la llar d'infants, ha condicionat el camp de futbol, ha electrificat la Serrabissa, ha reactivat la biblioteca municipal amb cursos d'informàtica, anglès i català pels immigrants i ha creat l'Edifici Multifuncional, amb un consultori mèdic, les oficines de la comunitat de regants i els mossos d'esquadra, una sala d'actes i nou sales per associacions. Blanco ha lamentat però, que aquesta moció no els deixi acabar els projectes que havien encetat com ara l'ampliació de la llar de jubilats que havia de començar el desembre d'enguany.

Per la seva banda, el regidor de Cultura i Esports, Gerard Salinas, considera que Ballesté volia acabar amb el govern des de dins i com no ho va aconseguir, ha optat per la moció de censura, la seva segona opció. Salinas (ERC) ha explicat que tant a ell com al regidor de Noves Tecnologies, Joventut i Acció Social i Ciutadania, Andreu Sànchez, els va oferir l'alcaldia. La lectura que en fa Salinas és que Ballesté volia desestructurar ERC i aprofitar els seus vots en futures eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES