Massanes vol requalificar can Thos tot i la prohibició d'Urbanisme i una denúncia per prevaricació

L'Ajuntament pretén tirar endavant un nou acord i així anul·lar les al·legacions

L'Ajuntament de Massanes va aprovar ahir, per segona vegada, una modificació puntual de les normes subsidiàries a la zona de can Thos, on funciona una planta d'extracció d'àrids i una altra d'asfaltatge, i on es preveu la construcció d'una altra planta de biomassa.

La requalificació com a terreny industrial d'aquesta zona l'any 2005 va ser desestimada per la comissió d'Urbanisme de Girona, que va prohibir expressament que fos utilitzada coma a sòl industrial. Si bé l'extracció d'àrids es considera que es pot fer en sòl no urbanitzable ni industrial, en el cas de la planta d'asfaltatge sí que cal reconvertir-lo en sòl industrial. Tot i així, la planta d'asfaltatge fa dos anys que funciona. A l'octubre, a més, amb els informes contraris dels serveis tècnics de l'Ajuntament, es va aprovar ampliar les activitats de la zona amb una nova planta de biomassa. Els dos grups de l'oposició (un regidor independent i un d'ICV) hi van votar en contra i s'hi van presentar al·legacions. A més, des d'Iniciativa es va presentar una querella per un presumpte delicte de prevaricació, que ara ha estat admesa per la fiscalia.

Avui es vol fer un pas endavant amb l'aprovació d'un acord, que és aproximadament el mateix de l'octubre passat, i respecte al qual els dos regidors de l'oposició tenien previst votar en contra. La diferència amb l'anterior acord és que cal aprovar també un acord entre les parts interessades perquè es traslladi la planta d'asfaltatge uns dos-cents metres que ocuparia la prevista planta de biomassa.

L'alcalde hi veu política

L'alcalde de Massanes, Jordi Porta, de CiU, ha manifestat a aquest diari que no vol entrar en aquest tema perquè diu que es redueix a una guerra política. Diu que té un desconeixement total tant de la decisió d'Urbanisme carregant-se la requalificació, com del fet que la fiscalia hagi admès a tràmit la querella per prevaricació que es va presentar des del grup d'ICV. Del que sí que té ple coneixement és de l'informe contrari que van elaborar els seus mateixos serveis tècnics sobre la seva decisió. És per això que ha avançat que ara disposa d'un contrainforme favorable, fet des d'un equip de serveis tècnics extern a l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona