Política

Acusen un altre assessor de Trump per la trama russa

Roger Stone, que va col·laborar amb la campanya del president nord-americà, ha estat detingut aquest divendres a Florida en el marc de la investigació del fiscal espacial Robert Mueller

Una jutge l’ha deixat en llibertat amb càrrecs i sota fiança de 250.000 dòlars

Una altre col·laborador del president nord-americà, Donald Trump, ha estat acusat per l’anomenada “trama russa”. L’assessor polític republicà Roger Stone, que va participar en la campanya del magnat novaiorquès, ha estat detingut aquest divendres en el marc de la investigació dirigida pel fiscal especial Robert Mueller per determinar si hi va haver ingerència russa a les presidencials de 2016. És la sisena persona vinculada a Trump investigada per aquest cas.

Stone ha estat detingut aquest divendres després que gran jurat formulés set càrrecs contra ell: cinc per declaracions falses, un d’obstrucció a la Justícia i un altre per manipulació de testimonis, segons ha informat el departament de Justícia.

Amb aquesta acusació, agents de l’Oficina Federal d’Investigació (FBI) l’han arrestat de matinada a la seva casa de Fort Lauderdale, al sud-est de Florida, a uns 40 km al nord de Miami.

Hores després ha comparegut davant la jutge de Fort Lauderdale Lurana S. Snow, que ha acordat deixar-lo en llibertat sota fiança de 250.000 dòlars, entre altres mesures cautelars. D’acord amb mitjans locals, s’ha tractat d’una audiència per confirmar la identitat de l’acusat, que ha comparegut emmanillat i encadenat.

L’exassessor de Trump ha assegurat que no té passaport i la jutge ha establert que, mentre estigui en llibertat sota fiança, només podrà viatjar per assistir a cites judicials a Florida, Washington o Nova York.

Segons els documents judicials fets públics arrel de la detenció, Stone hauria actuat com a enllaç entre la campanya de Trump i WikiLeaks, que enmig de la campanya electoral va difondre correus electrònics manllevats al Comitè Nacional Demòcrata que eren “perjudicials” per a Hillary Clinton, la rival de Trump als comicis de 2019.

Segons la documentació del cas, l’estiu de 2016 Stone va ser contactat per alts càrrecs de la campanya republicana en relació amb “futures filtracions” de l’“Organització 1”. Tot i que no apareix el nom de WikiLeaks, s’entén que es tracta del grup liderat per Julian Assange.

El document acusatori també assenyala que Stone va fer “deliberadament” declaracions “falses i enganyoses” al Comitè d’Intel·ligència del Senat.

La Casa Blanca s’allunya d’Stone

El govern s’ha distanciat ràpidament de l’antic col·laborador Trump. La portaveu de Trump, Sarah Sanders, ha declarat a la CNN que la detenció d’Stone “no té res a veure” ni amb el president nord-americà ni amb la Casa Blanca.

L’advocat de Trump, l’exalcalde de Nova York Rudolph Giuliani, també ha volgut desvincular el seu client del cas, que segons ell, té a veure amb declaracions falses i no amb una conspiració amb Rússia que esquitxi el president. Giuliani ha remarcat que “no hi ha evidència de cap altra cosa que no siguin declaracions falses” i ha subratllat que “el president està fora de perill aquí”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona