Política

ESTATS UNITS

Trump declararà l’estat d’emergència per obtenir els fons per construir el mur

El Senat nord-americà va aprovar ahir el projecte pressupostari per al present exercici fiscal, que, si obté el suport de la Cambra de Representants i és ratificat pel president Trump, evitaria un altre tancament administratiu. L’aprovació d’aquest pressupost, per 83 vots a favor i 16 en contra, inclou una partida específica de 1.375 milions de dòlars per a la construcció del mur fronterer amb Mèxic, lluny dels 5.700 milions reclamats per Trump.

Tot i que el mateix president havia declarat que no estava “content” amb aquesta solució, la Casa Blanca va confirmar ahir que Trump sancionarà finalment la llei pressupostària, però alhora declararà l’estat d’emergència per obtenir els fons restants per al mur sense necessitat del llum verd del Congrés. D’altra banda, l’Organització Trump, l’empresa propietat del president dels EUA, hauria donat feina a una vintena de treballadors indocumentats, que han fet fora dels llocs de feina. Un grup de legisladors del Partit Demòcrata va demanar ahir al director de l’FBI, Christopher Wray, que investigui l’Organització Trump per aquesta qüestió. En una carta, els congressistes li reclamen una “exhaustiva investigació federal sobre les inquietants acusacions d’exempleats de l’Organització Trump, que demostren possibles violacions de lleis civils i criminals”. Els acomiadaments han estat investigats pel diari The Washington Post, rotatiu al qual Eric Trump, que gestiona el dia a dia de l’empresa familiar, ha confirmat els acomiadaments en el marc d’una “intensa investigació” interna.

Trump, gran aficionat al golf, té una dotzena de camps. Tot i això, s’ha gastat 44.000 euros en un simulador de golf a la Casa Blanca per practicar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona