El Síndic de Greuges de la Paeria vetllarà pel bon funcionament del referèndum sobre la independència a Lleida

La plataforma Lleida Decideix va reunir ahir la junta que s'encarregarà de vetllar pel correcte funcionament de la Consulta Popular sobre la Independència que tindrà lloc el pròxim 25 d'abril a Lleida. La junta està formada per set persones, diversos advocats i el Síndic de Greuges de la Paeria, Josep Giné. La normativa, semblant a la d'altres comicis serà aprovada avui dijous i la junta electoral serà l'encarregada de comprovar que les persones escollides per a les 23 meses electorals que es posaran a Lleida per controlar la votació, compleixin els requisits i la normativa.

La junta electoral està formada per Carles López (advocat), Simeó Miquel (advocat), Josep Giné (Síndic de Greuges de la Paeria), Álex Sàrraga (advocat), Tere Minguella (advocada), Carmina Pardo (gestora) i Esther Sancho (advocada). La plataforma afirma que ha escollit els membres de la junta per donar el màxim rigor i independència al funcionament de tot el procés electoral.

La consulta respon a la pregunta: «Està d'acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?»

Podran votar els residents a Lleida majors de 16 anys i ho podran fer a les 23 meses electorals que es situaran als centres cívics dels barris i a les seus de diferents entitats socials de Lleida.

Vot anticipat

Per facilitar el vot als ciutadans de Lleida que no ho puguin fer el dia 25, s'ha habilitat una taula per poder votar des d'aquest dimecres a la seu de la plataforma al carrer Bisbe Irurita 15-17, que estarà oberta de dilluns a divendres entre les sis i les vuit de la tarda, de la mateixa manera que el dia de Sant Jordi, 23 d'abril es posaran diverses taules al llarg de l'eix comercial per poder votar. Pel que fa al vot per correu encara no s'ha decidit com es controlarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.