Política

FRANCESC PÉREZ

ALCALDABLE D'ERC QUART

“Volem definir un projecte de futur per a Quart”

Treballa en riscos laborals. Va entrar en política municipal durant el mandat de Laura Vall-llosera, el 2010, i repeteix com a cap de llista de la formació republicana. Actiu i vinculat a l’AMPA de l’escola

Polítiques més participatives i definir un model de municipi és prioritari.

Quins objectius tenen?
La gent de la candidatura som del pensament general que no hi ha un projecte de municipi, des del punt de vista urbanístic o social. L’actual equip de govern treballa apagant focs. Volem definir què és Quart, però no amb un termini d’un any sinó amb perspectiva de futur.
Alguns exemples?
Parlem de temàtiques d’incivisme a la via pública; hi ha zones on es fa evident una deixadesa quant a residus. També s’han de treballar aspectes viaris, com ara l’aparcament. Perquè ara som una ciutat dormitori en la qual la gent que fa aquest tipus d’accions incíviques és potser perquè no se sent identificada amb el municipi, a banda d’una manca de responsabilitat.
Són del parer, com Junts per Quart, de fer una auditoria?
Sí, ERC també aposta per saber exactament l’estat de comptes a càrrec d’una figura externa. Hem detectat irregularitats, de manca de serietat, per exemple, en ampliació de crèdits o modificacions pressupostàries. La manca de projecte fa que vagin a tapar forats; una partida destinada a tal cosa l’han de convertir en una altra cosa.
Hi ha mancances quant a equipaments?
Per exemple, les últimes inversions que s’executaran, uns 280.000 euros per a una plaça asfaltada que no té cap ús concret i uns 210.000 per al canvi de gespa del camp de futbol. Nosaltres hauríem preferit destinar aquests diners, per fases, a una pista descoberta que hi ha a Palol d’Onyar, primer per cobrir-la i en un futur potser per convertir-la en un segon pavelló més petit, una pista polivalent. Palol d’Onyar està creixent molt i anirà demanant més serveis.
Algun altre projecte?
Una reordenació viària. Hi ha molts carrers de doble sentit amb aparcament a banda i banda. Caldria repensar-ho.
Com enfoquen la campanya electoral?
Hem apostat pel porta a porta . Fer que el programa electoral surti a partir del que la gent ens demana. Ens volem emmirallar en Cassà de la Selva i Salt, municipis governats per ERC, quant a les polítiques participatives, consultes a la ciutadania. Volem introduir els pressupostos participatius.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia