Política

Mariona Baraldés

Cap de llista de la CUP a Campdevànol

“L’Ajuntament s’ha allunyat del poble”

Vol recuperar el Consell del Poble com a òrgan consultiu

Mariona Baraldés ha estat reelegida en l’assemblea local de la CUP com a cap de llista a Campdevànol. En aquest mandat ha estat regidora a l’oposició.

Repeteix com a alcaldable. Amb quin objectiu?
L’objectiu seria treure un parell de regidors. Aquests quatre anys han estat un aprenentatge, però amb una majoria absoluta costa fer feina. I ens agradaria canviar dinàmiques. Per exemple, les consultes no tenen res a veure amb el nostre concepte de democràcia participativa. I l’Ajuntament s’ha allunyat del poble.
Aquesta àmplia majoria del PDeCAT els ha permès sentir-se partícips de les decisions?
En el que ells han volgut. Ha estat un funcionament una mica enverinat i no podem dir que hagi estat un mandat obert.
Què proposen per apropar l’Ajuntament?
Volem canviar el vocabulari burocràtic, que fa que la gent perdi l’interès. I recuperar el Consell del Poble, que va néixer amb el projecte de la llei de barris i que el PDeCAT va tombar. És un òrgan que podria tractar, per exemple, dels temes que han d’anar al ple. Sabem que és complicat, però això no ha de ser una excusa.
Com valoren les obres de la llei de barris?
Bé, però hauria estat bé fer una consulta sobre si es volia canviar la reforma del carrer Major per fer el pavelló. I ho va decidir el govern unilateralment. La resta, bé, però cal reivindicar els orígens. Qui ho va batallar va ser la Núria López. I d’altres ara es pengen la medalla.
Quines són les seves altres prioritats?
Tenim clar que un dels pilars serà joventut. Perquè és un sector del poble que es té en poca consideració. És veritat que hi ha un consell municipal, però amb unes dinàmiques que no creiem que siguin les millors. També donarem importància al futur pla d’usos dels edificis que quedaran buits, ara quan tinguem l’escola nova. Seria interessant turísticament fer-hi un alberg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia