Política

JOAN BALL·LLOSERA

Candidat del PP a l'Escala

“Abaixarem un 20% els impostos el segon any”

“Com que no es presentava cap grup constitucionalista he decidit tornar”

“Ara ser del PP i treballar a l’Escala és perdre la feina”

Cap de llista del PP per segon cop, ara com a independent perquè el seu enfrontament a la directiva provincial li va fer estripar el carnet. Ara, però, es troba còmode amb la línia de Casado.
Ha passat de marxar del PP a ser cap de llista.
Vaig marxar de militant del PP al gener, tal com havia anunciat. He continuat, però, amb l’acta de regidor del PP a l’Escala mentre el PP em trobava un substitut. Aquests me’ls vaig prendre com els últims mesos que em quedaven per seguir en política. No pensava ja presentar-me amb el PP ni amb ningú a l’Escala.
I, doncs, què ha passat?
He descobert que a l’Escala no es presentaria cap grup polític constitucionalista, respectuós amb les lleis i el marc legal que contempla la convivència i el benestar com a prioritat per al poble. Veient això m’he vist motivat a fer un pas endavant altre cop i he mirat les possibilitats que hi havia. Havia parlat amb quasi tothom. I la veritat és que el millor era tornar a apostar pel PP.
Té problemes per fer la llista?
I tant! No trobo gent. He parlat amb 46 persones. Abans ser del PP no era cap problema. Ara ser del PP i treballar a l’Escala és perdre la feina.
Li ha servit l’experiència de quatre anys com a cap de llista?
Aquests quatre últims anys d’experiència acumulada, molta. Ara sé a fons com funciona l’Ajuntament i és preocupant. Com funciona aquest i molts altres. Em preocupa.
Per què?
Perquè estem en una bombolla fiscal a la qual tots els ajuntaments s’estan agafant. A l’Escala, per exemple, l’alcalde presumeix de tenir un superàvit de sis milions d’euros. Això permet arribar al 2020 amb un coixí per si s’ingressa menys. Però han sortit de la butxaca dels altres habitants de l’Escala! Jo m’haig d’estrènyer el cinturó mentre els meus diners dormen en un calaix de l’ajuntament? L’administració ha de recaptar just allò que necessita per gastar.
I això és el que en diu vostè bombolla fiscal.
A mi m’exigeixen tots els impostos. No me’n deixen guardar per tenir un coixí. A mi qui me’l fa el coixí? Tothom s’estreny el cinturó. No es pot apujar el pressupost fins a l’infinit.
L’Escala ha canviat en els últims anys.
Sí. I molt. Però això ja no és l’Escala. El nucli antic ha perdut el seu encant. Hi ha dificultats per circular amb cotxe, per aparcar. Tot són zones blaves i ja s’extrapola a la perifèria. L’Escala és un poble d’aquell temps quan no es necessitava tenir un garatge a casa i s’aparcava a fora.
I estèticament tampoc li agrada el canvi del front marítim?
Tot el que s’ha fet a la zona de la platja ha estat destruir aquella carta de paisatge que tenia l’Escala. Això és una agressió i una aberració. Això ho ha fet una persona que pensa que cal convertir l’Escala en una ciutat. L’Escala ha evolucionat però ha perdut l’essència.
Quina és la proposta del PP?
Ja les desenvoluparem. Penso, però, que hi ha tres idees fonamentals i la resta ja vindrà després.
Quines?
Abaixar impostos. Caldria mirar quines taxes es poden abaixar un 10%, un 15% o un 20%, quines un 5% i quines no es poden tocar. Sense gaires maldecaps es poden rebaixar impostos al 20% el segon any. S’ha de gastar exclusivament en manteniment del poble i fer només despesa de gestió.
Segona gran proposta.
Cal reestructurar el sistema de funcionament com a administració. Caldria replantejar les diferents àrees de l’Ajuntament, optimitzar-les i aprofitar recursos. Està mal distribuït. Hi ha àrees amb grans mancances i altres en què sobra pressupost.
I què més?
Tornar a recompondre la carta del paisatge que s’ha deformat i deixar l’Escala amb l’encant que tenia abans. Tenim una barrera física amb el nucli d’Empúries. La zona dels supermercats no hauria de ser allà. És fruit d’un mal planejament urbanístic. S’ha de treure rendiment de l’excel·lència d’Empúries i això ho impedeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia