Política

Francesc Guisset

Candidat del PSC a Llançà

“Ens preocupa desestacionalitzar l’economia”

Guisset és advocat i economista. Nascut a Llançà el 1973, el candidat a l’alcaldia del PSC es torna a presentar a les eleccions municipals després d’haver obtingut dos regidors en la darrera ocasió.

Francesc Guisset és el primer tinent d’alcalde de Llançà, i regidor d’Hisenda, Interior, Urbanisme i Coordinador Institucional.

Quines són les seves prioritats per als pròxims anys?
El nostre treball es basa en la realització de la residència de gent gran, de la qual vam poder posar les bases en el darrer mandat; tot el que fa referència al sòl industrial, i, també, la reutilització de can Marly.
En quin punt es troba la residència de gent gran?
Ara mateix, s’està projectant per fer-la a l’avinguda Antoni Margarits i està en la fase de concurs de projectes. Un cop tinguem el projecte guanyador, se li donarà la possibilitat de dur a terme el projecte. És un dels grans equipaments comunitaris que Llançà necessitava. Esperem que a principis del 2020 tots els tràmits estiguin finalitzats i s’entri en la fase d’execució i construcció del projecte.
És una idea seva?
Exacte. No només busquem que la gent gran de Llançà no s’hagi de desplaçar a Roses o Figueres. Amb la residència també es col·labora a la desestacionalització de l’economia. Es crearan entre 30 i 50 llocs de treball, directes o indirectes.
Pensen molt en aquesta desestacionalització de l’economia?
És important que Llançà no depengui del turisme, i deixar de treballar només a l’estiu. Amb aquest equipament que funciona tot l’any, a més a més dels llocs de treball creats, la gent que vol visitar l’avi de Llançà anirà a fer un cafè o a comprar als comerços del poble.
Han pensat, també, a descongestionar el trànsit?
Sí. Aquest és un tema que tenim molt avançat gràcies a converses amb la direcció general de Carreteres. Es tracta d’una infraestructura semblant a un pont que descongestionarà el trànsit que ve del Port de la Selva i Portbou, en direcció a Figueres i viceversa, i que passa per dins del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia