CiU expulsa el regidor socialista Harald Ebinger del govern de Puigdàlber i trenca el pacte

L'alcalde, Pere Ferrer, i el regidor mantenien des de fa un any una relació tensa

Per telèfon, i sense massa més explicacions que la justificació que el regidor havia votat en diverses ocasions en contra del govern tot i ser-ne part. Així va comunicar divendres l'alcalde Pere Ferrer (CiU) la destitució de totes les àrees que duia a Harald Ebinger, abans d'agafar vacances i deixar l'alcaldia al regidor Amadeu Gassola. El regidor expulsat del govern local va mostrar ahir la seva «sorpresa per la decisió», va criticar que es fes sense cap més explicació que una trucada telefònica i un decret, i va reclamar que un cop torni l'alcalde convoqui un ple «per explicar les causes del trencament del pacte». Ebinger va negar que hi hagués hagut una indisciplina de vot, «ja que en els darrers plens s'han aprovat per unanimitat els acords del plenari» i, segons va explicar, només hi va haver «dos acords l'any passat» en què va votar en contra. El regidor socialista va explicar: «El cert és que durant la meva etapa com a membre del govern es van envair les meves competències i que CiU semblava interessada a buscar tots els defectes possibles al funcionament de la llar d'infants», que Ebinger va impulsar des de la regidora d'Ensenyament. L'alcalde accidental, Amadeu Desola, no va saber concretar ahir les causes exactes del cessament «perquè va ser una decisió unilateral de l'alcalde», però va indicar com a detonants «el suport del regidor a votacions de l'IUP» i «el suport del regidor en la denúncia de les treballadores de la llar d'infants contra l'Ajuntament». Ramon Raventós, el segon de la llista de PM que va liderar Ebinger en les darreres municipals, va dir ahir que l'expulsió d'Ebinger del govern local «ha estat una conseqüència de la manera d'actuar del cap del grup, ja que semblava que formava part de l'oposició i no pas del govern». Raventós va ser una de les cares visibles del grup Progrés Municipal que van abandonar el grup. El van abandonar la meitat dels deu membres que van impulsar la formació al poble «després de veure que el grup aprovava una cosa i ell –en referència a Ebinger– en feia una altra», va dir Raventós. Al cap de poc temps de començar el mandat el col·lectiu es va mostrar crític amb el seu cap i el va acusar de buscar més el suport de la direcció comarcal del partit que no pas del grup local.

Les topades entre CiU i el representant de PM-PSC al govern van començar poc després del pacte, al qual van arribar el 2007. Quan l'alcaldessa Maria Elies va abandonar el càrrec el febrer de l'any passat i va cedir el lloc a Pere Ferrer es va plantejar públicament des de l'entorn de CiU la possibilitat d'un pacte d'unitat amb l'IUP que el seu anterior líder sempre va negar que s'hagués proposat. L'IUP té al capdavant des de l'any passat David Masdeu, que des del febrer compagina aquesta tasca amb la presidència comarcal d'Unió Democràtica. Masdeu va explicar ahir que encara no ha rebut cap notificació oficial sobre la destitució del regidor socialista i va constatar que la decisió deixa el poble en una situació «d'inestabilitat».


ELS PERSONATGES

Harald Ebinger
Regidor del PSC
«Sorprèn la manera d'expulsar-me del govern i dir que votava en contra. Darrere de tot plegat veig que potser hi ha temes d'urbanisme. Demano que l'alcalde ho expliqui públicament, en un ple»
Pere Ferrer
Alcalde de Puigdàlber (CDC)
L'alcalde, que ahir continuava les vacances, va comunicar per telèfon primer i després amb el decret la destitució, i ho va justificar per les topades polítiques i pel fet que Ebinger havia votat mocions aliant-se amb l'oposició


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona