Política

José Manuel Àlvarez Cuñat

Alcaldable de Ciutadans a Roses

“Cal poder fer un museu de la pesca a Roses”

El candidat de Cs recalca que la seva formació va ser la més votada a Roses per al Parlament

Confia en créixer i participar en el govern

Nascut el 1973, José Manuel Álvarez Cuñat professionalment és mestre d’escola. Diplomat en teologia, tècnic de laboratori i antic campió d’arts marcials a Catalunya, és militant de Ciutadans des del 2014. La seva primera participació en una llista electoral va ser el 2015, quan va entrar a formar del consistori rosinc.

José Manuel Álvarez ha estat en aquest mandat el primer i únic regidor de Ciutadans al consistori de Roses. Repeteix com a cap de llista d’una formació que en les passades eleccions al Parlament va ser la llista més votada a Roses.

Quin balanç fa d’aquests quatre primers anys al consistori?
Nosaltres hem treballat i hem pogut tirar endavant molts projectes dintre del que ha estat aquest mandat; especialment hem presentat projectes educatius que han estat valorats molt positivament per les direccions dels centres de Roses. Hem presentat projectes d’inclusió per a les persones i per als nostres joves amb discapacitats. Hem posat sobre la taula una proposta molt important, que és el museu de la pesca, i moltes més coses, que fan que puguem fer un balanç molt positiu per part nostra. Tot i que només teníem un sol regidor en aquest mandat, el treball que hem fet per als nostres veïns ha estat molt positiu.
Actuant des de l’oposició concretament, quins projectes ha presentat i com s’han realitzat?
Doncs per exemple, en el cas de les polítiques per la inclusió, hem impulsat el projecte de fer gronxadors adaptats per als nens amb discapacitats, o també hem aconseguit poder tenir una dotació econòmica més important per a les associacions, que d’aquesta manera han pogut contractar més infermeres durant les temporades dels casals d’estiu per poder atendre joves amb discapacitats; també vam tirar endavant el tema de la dotació de les armilles de seguretat per a la nostra policia local. Totes aquestes coses han sigut demanades per la formació de Ciutadans, i en tots aquests aspectes estem molt contents perquè s’han realitzat.
En l’altre sentit, considera que no li han fet cas en quins aspectes?
Del que sí que no estem contents i ens fa falta a Roses és el museu de la pesca. Serà un projecte enriquidor per a la nostra població, perquè tenim molts i molts turistes que venen a gaudir del nostre port; un museu de la pesca seria un referent per a visites de tots els col·legis i pobles de l’entorn de la nostra vila. Hi ha hagut un pacte sobre aquest tema amb l’equip de govern perquè es faci, però el projecte no s’ha pogut realitzar en aquest mandat, però està sobre la taula i confiem que es realitzarà en un futur proper. Si hi som després de les eleccions, és un dels projectes en què volem insistir perquè creiem que és important per al municipi.
Quines expectatives té Ciutadans a Roses per a aquestes eleccions?
Si mirem les últimes eleccions que s’han fet, tant les autonòmiques com les estatals, veiem un clar creixement de vots de Ciutadans; és el partit amb la llista més votada a Roses en les darreres eleccions al Parlament, amb gairebé un 37 per cent dels vots, més de 2.900 votants. Hi ha un creixement molt important de votants de Ciutadans a Roses, és evident i es veu. Amb tota probabilitat estem en bona posició per formar part d’un govern o hi estarem molt a prop. No entraré a fer pronòstics de quants regidors guanyarem, però volem créixer i aspirem a formar part d’un equip de govern.
Si ha de participar en un govern i formar-ne part, ja deu tenir preferències amb quins partits serà...
Tots sabem que una cosa són les eleccions municipals i una altra són les votacions autonòmiques i les estatals. Però sense cap mena de dubte s’ha d’escoltar a tothom, s’han de crear lligams amb totes les formacions; ara, també diré el que és evident, i és que per a Ciutadans la nostra posició sempre serà amb la part constitucionalista, no amb les persones i les polítiques que el que volen és separar la convivència de la gent de Roses.
El context nacional tindrà molta importància en aquestes eleccions?
És evident que tot el que passi a Espanya, tot el que passi en les diferents votacions que tindran lloc abans de les eleccions municipals tindrà una connotació positiva o negativa. Però a nosaltres el que ens importa ara és treballar per als nostres rosincs, els nostres veïns, hem de fer el nostre camí.
Que retrauria al govern de Roses que no hagi fet bé en aquest mandat?
Si va a fer un volt per Roses i pel centre de la vila, veurà moltes botigues tancades, veurà molts botiguers que traspassen les seves botigues. El període estival cada vegada és més curt. Els comerciants aquest any han rebut un 15 o un 20 per cent menys de clients que en altres èpoques. Estan fallant coses, hi ha mancances en la gestió del turisme i s’han fet estudis que ho demostren. Aquests darrers anys una empresa externa ha fet un estudi encarregat per l’equip de govern en què s’han vist i posat en evidència moltes d’aquestes mancances. Tenim un entorn meravellós, una vila meravellosa i no s’estan fent les coses bé perquè no s’aprofita prou aquest entorn excepcional que tenim per al turisme.
Alguna cosa que destacaria que el govern ha fet bé i hi ha votat a favor?
És evident que en els grans projectes que els grans partits han presentat al llarg del mandat per millorar la nostra vila, per exemple posant espais verds o fent millores dels carrers, doncs nosaltres hi hem participat i hi hem donat suport. Cal ser realistes. Però també cal reconèixer que l’equip de govern en aquest mandat ha governat en minoria i ha necessitat sempre l’ajut i el suport dels altres partits per realitzar aquests projectes. Per tant nosaltres també ens sentim copropietaris d’aquests projectes en positiu que ells hagin realitzat.
A Roses podríem qualificar el vot a Ciutadans com un vot de protesta?
No, el vot de Ciutadans de cap manera és un vot de protesta sinó tot el contrari: és un vot de la gent que trepitja el carrer, un vot de confiança, de cara al futur, i un vot de convivència. És el vot de la gent que ens veu al carrer i que comparteix els valors constitucionalistes que nosaltres defensem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia