Política

PERE CABARROCAS

ALCALDABLE DE CANDIDATURA DE PROGRÉS-PSC QUART

“S’han perdut dos anys del POUM; cal per a la nova escola”

Històric del socialisme gironí, el 2017 va anunciar la seva retirada de la política arran d’un pacte amb QA-ACM. “Estic més il·lusionat que mai”, diu sobre el seu retorn. Destaca l’equip que l’acompanya.

Va ser elegit alcalde per primer cop en les eleccions municipals del 1983. Explica que la seva campanya electoral es basa en el ‘porta porta’ , ‘trepitjant territori’. Després de 26 anys d’alcalde i vuit com a regidor a l’oposició, el 2017 va anunciar la retirada.

Per què us torneu a presentar?
Vam signar un pacte amb l’alcalde Carles Gutiérrez (Quart Actiu-AM). Me l’aprecio molt i em vaig quedar de pedra, dolgut, pel que va dir en una entrevista que vau publicar el 17 de març: “Es torna a presentar i, a sobre, fa campanya per desprestigiar-nos.” Això és greu i, si mai he fet crítica, he donat la meva opinió. En el pacte hi ha un apartat, te’l llegeixo: “Cabarrocas exercirà les funcions d’assessor de l’equip de govern sense percebre cap tipus de remuneració.” No va incloure en el ple de cartipàs la proposta de plaça d’assessor i va incomplir el pacte. Perquè els hauria ajudat com a assessor, en temes com ara el POUM, a més d’altres projectes importants que estan encallats
Com ara quins?
El POUM és essencial. I en el cas de Quart fa que no disposem del solar per cedir a Educació de la Generalitat perquè redacti el projecte de la nova escola de Quart. Hem perdut dos anys.
Què destacaria del programa?
La nostra prioritat són els serveis socials i l’atenció a la gent gran i de manera molt especial al jovent.
Pel problema de l’habitatge?
Convé tornar a fer el que des de l’Ajuntament vam promoure el 2005, quan vam construir 101 pisos de protecció oficial entre Palol d’Onyar i Quart; així un 90% d’aquells joves estan establerts al municipi.
ERC es queixava de l’incivisme i la inseguretat
Tenim 3.800 veïns en sis nuclis. Cal demanar més seguretat. També encarregarem un estudi per instal·lar càmeres de videovigilància
Junts per Quart ha dit que encarregarà una auditoria
Em va xocar. També ho demanava ERC. Formen part de la comissió de comptes de l’Ajuntament; és el lloc on fer-ho.
Altres projectes?
Quart necessita com el pa que menja un dipòsit d’aigua; el municipi està creixent molt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia