Política

Un jutjat assumeix el cas Tamara

L’Audiència de Barcelona li manté la mesura de no moure’s de Viladecans

El cas de l’activista Tamara Carrasco s’investigarà al jutjat d’instrucció número 24 de Barcelona i no al de Gavà després que els titulars dels dos jutjats haguessin refusat ser-ne els competents. Així ho va determinar ahir l’Audiencia Nacional, que es va inhibir del cas i tenia pendent de determinar quin jutjat se’n faria càrrec mentre es mantenia la mesura cautelar imposada de no poder sortir del seu municipi, Viladecans.

L’advocat de l’acusada, Benet Salellas, reclamava ahir que es posés fi a “l’excepcionalitat” i la “desproporció” de la mesura després de celebrar que per fi hi hagi un jutjat competent per a la causa, tot i lamentar que s’hagi trigat mig any. “L’única acusació és per un delicte de desordres públics per la incitació amb l’emissió de missatges”, que el Codi Penal “fins i tot preveu que sigui castigat només amb una pena de multa”, assenyalava l’advocat.

En la interlocutòria de l’Audiencia Nacional es determina que la investigació es faci des de la capital perquè considera que a hores d’ara no queda clar des de quina localitat s’hauria difós l’àudio que investiga la justícia per haver presumptament incitat a cometre delictes d’alteració de l’ordre públic.

Tamara Carrasco va ser detinguda juntament amb Adrià Carrasco l’abril del 2018 i inicialment va ser investigada per l’Audiencia Nacional pels presumptes delictes de rebel·lió i terrorisme. Al novembre, però, el jutge i la mateixa Audiencia Nacional ho van rebaixar a desordres públics, tot i mantenir l’obligació d’estar confinada al seu municipi. El cas de Tamara i d’Adrià Carrasco –integrant d’un CDR i exiliat a la capital belga– es va reenviar als deganats dels jutjats de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida perquè el repartissin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia