Política

Junts per Santa Fe guanya per sorteig l’alcaldia després d’un empat el 26-M

El cap de llista dels independents anuncia la seva renúncia com a cap de l’oposició abans de la constitució del consistori

Van empatar a 124 vots

El cap de llista de Junts per Santa Fe, Jordi Bosch, que ja va ser alcalde entre el 2009 i el 2011, recollirà la vara novament el 15 de juny en la constitució del nou Ajuntament. La sort li ha anat de cara, tot i que ell va triar creu. La junta electoral de zona de l’Alt Penedès va convocar ahir el sorteig per decidir quin dels dos partits que es van presentar a les eleccions municipals del 26 de maig (Junts per Santa Fe i Alternativa Independent per Santa Fe) es quedava amb la majoria, ja que van empatar amb 124 vots cada un. Després del sorteig, Bosch es va mostrar caut: “No ens volem precipitar; necessitem posar-nos al dia de la situació econòmica i de gestió de l’Ajuntament abans de buscar aliances.” Bosch respon així davant l’oferta que el seu adversari, Jordi Rius, va fer abans del sorteig. Rius oferia un pacte amb dos anys d’alcaldia a cada grup si ells guanyaven el sorteig, malgrat que el guanyador del sorteig assumeix la majoria absoluta.

Bosch entén que, més enllà de l’alcaldia, l’objectiu del seu partit és poder aplicar un canvi en la gestió municipal, al qual ja feia referència en l’eslògan de campanya i en el contingut del programa electoral: Tu ets el canvi! Fes-ho possible, fem-ho junts! El candidat de Junts per Santa Fe aposta per fer un canvi en la manera de fer política i creu que l’obligació del seu grup és ser fidel a les propostes del programa electoral que els van donar els 124 vots que tenen. “Per respecte a tota la gent que ens ha fet confiança hem de treballar en aquest sentit”, va dir Bosch ahir. De tota manera, creu que això no està renyit amb un govern municipal disposat a arribar a acords en tot allò que sigui possible.

La creu de l’alcalde

El candidat de Junts per Santa Fe va triar creu (el cap de llista d’Alternativa Independent per Santa Fe va dir que tant li feia) a l’hora de fer el sorteig amb una moneda. Van llançar la moneda enlaire i va sortir creu.

Aquest sorteig tan simple va decidir que Junts per Santa Fe es queda el setè regidor de Santa Fe del Penedès, després de l’empat a 124 vots entre Junts per Santa Fe i Alternativa Independent per Santa Fe el 26 de maig.

Després de repassar el recompte i comprovar els vots blancs i els vots nuls, la setmana passada, la junta electoral de zona només podia deixar que la decisió fos fruit de la sort, ja que l’empat era clar.

En aquest cas, la sort ha decidit que Junts per Santa Fe ha sumat un total de quatre dels set regidors del consistori i, per tant, governarà amb majoria absoluta davant d’Alternativa Independent per Santa Fe, que es queda amb tres regidors.

Els regidors del govern seran Jordi Bosch (alcalde), Anna Casan, Nico Sinici i Josep Montané. Per part d’Alternativa Independent per Santa Fe, seran regidors Carles Salvador, Ricard Gea i Pau Ruiz, després que el cap de llista ha decidit plegar.

El cap de llista d’Alternativa Independent plega

El cap de llista d’Alternativa Independent per Santa Fe, Jordi Rius (alcalde des del 2011 fins ara), ja va anunciar ahir, després del sorteig, que no prendrà possessió del càrrec el 15 de juny. Creu que després de setze anys a l’Ajuntament (vuit anys a l’oposició i vuit anys al govern) ja pot dir que ha complert amb el poble.

Rius va assegurar abans del sorteig que va fer la junta electoral de zona que en el cas que ell fos guanyador oferiria la possibilitat de tancar un acord per cedir l’alcaldia durant els dos últims anys del mandat al seu adversari. Rius va dir ja en aquell moment que ell plegaria el 2021. Però davant els resultats del sorteig d’ahir ara creu que la pilota és a la teulada de Junts per Santa Fe a l’hora d’obrir la porta a un escenari polític d’entesa al consistori, ja que ells han quedat en minoria. I considera que ha arribat el moment de tancar la seva etapa en la política municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid