Política

La candidata a presidir la Comissió Europea, Ska Keller, sorpresa per la negativa del Suprem a Junqueras

Lorena López de Lacalle, presidenta de l’eurogrup ALE, ha avisat aquest divendres que la constitució de l’Eurocambra serà “antidemocràtica” si l’absència de persones electes “passa sense més”

La candidata a presidir la Comissió Europea, l’eurodiputada alemanya Ska Keller dels Verds ha mostrat aquest divendres la seva estupefacció per la denegació del Tribunal Suprem a què el president d’ERC i eurodiputat electe, Oriol Junqueras, pugui recollir la seva acta d’eurodiputat. Keller ho ha fet a través d’un missatge des del seu tuitter oficial.

Per la seva banda, la presidenta de l’Aliança Lliure Europea (ALE), Lorena López de Lacalle, ha avisat aquest divendres que la constitució de l’Eurocambra serà “antidemocràtica” si l’absència de persones electes “passa sense més” i Oriol Junqueras no pot ser-hi present.

En una entrevista telefònica amb l’ACN, la presidenta del partit europeu on s’integra Esquerra critica la decisió del Suprem d’impedir a Junqueras recollir l’acta d’eurodiputat i creu que part del raonament expressat pel tribunal és “polític” i no “jurídic”, en relació a les al·lusions de l’escrit a la presència de Puigdemont a Brussel·les.

En aquest sentit, Lorena López de Lacalle assenyala a més que l’argument del Suprem és “incorrecte” perquè la sessió constitutiva és farà a Estrasburg i no a Brussel·les i defensa que, en tot cas, hi ha “mitjans” per garantir la lliure circulació perquè el líder d’ERC ocupi el seu escó.

D’altra banda, Lacalle veu “totalment excepcional” que les autoritats espanyoles demanin primer passar per l’estat per anar amb els credencials a Europa. “El 90% dels eurodiputats del parlament en tenen prou amb el resultat de la llista de persones electes”, assegura a l’ACN. Segons ella, el pas d’acatar la Constitució espanyola és un “tràmit addicional que demostra que la Transició és fallida” i que la plurinacionalitat només existeix sobre el paper.

Davant d’aquests fets, tant ella com l’escocès Alyn Smith, president del subgrup parlamentari a la cambra, faran “totes les pressions” a través dels diferents grups parlamentaris perquè la constitució del nou hemicicle es faci “en termes democràtics”. Si hi falten persones elegides el 26-M, adverteix Lacalle, “faltarien persones els drets dels quals s’estan soscavant”.

La presidenta d’ALE remarca que el grup parlamentari és el quart a la cambra i el Parlament Europeu “s’haurà de pronunciar sobre la no presència de Junqueras”. Des de l’ALE, però, també esperen que es pronunciï la Comissió Europea, ja que el republicà és el presidenciable d’aquest grup a succeir Juncker. “Quan es parli de la presidència de la CE, el nom de Junqueras també ha de figurar i que no pugui ser a les negociacions hauria de fer que la Comissió prengués cartes en l’assumpte”, apunta.

Lacalle també confia que “tard o d’hora” s’hauran de pronunciar el Tribunal de Justícia de la UE, el Tribunal Europeu de Drets Humans i altres instàncies de l’ONU. “Estem parlant de drets i democràcia i això mai és constitutiu de delicte”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País Basc

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts