Política

Trump relleva el cap de l’espionatge per la seva visió sobre la trama russa

Coats va defensar les proves dels serveis secrets que implicaven el Kremlin en les eleccions del 2016

El successor és un legislador fidel al president

El president dels Estats Units, Donald Trump, va anunciar diumenge la designació de John Ratcliffe, un congressista republicà afí al mandatari, com a director d’Intel·ligència Nacional (DNI) en substitució de Dan Coats, que s’ha convertit en l’enèsim alt càrrec a abandonar el govern per desavinences amb l’administració Trump.

El president nord-americà va anunciar el relleu a través d’una piulada a Twitter en què va destacar que Ratcliffe, que va exercir de fiscal federal en el passat, “inspirarà i liderarà amb grandesa el país que estima”. Trump va explicar que Coats deixarà el càrrec el 15 d’agost i que el nom del seu substitut provisional, mentre Ratcliffe se sotmet al procés d’aprovació per part del Senat, serà anunciat aviat.

El cessament del veterà Coats com a màxim responsable de les disset agències d’espionatge del país ja feia temps que es donava per fet, arran de les enganxades que ha tingut Trump amb Coats a propòsit de temes com l’Iran i Corea del Nord i, sobretot, pels informes dels serveis d’intel·ligència sobre la ingerència russa en les darreres eleccions presidencials, un fet que la Casa Blanca nega. Trump ha guardat les formes en el comiat a Coats, a qui ha “agraït” el “gran servei” al “país”, però tampoc no ha amagat l’entusiasme per la figura del successor que ha designat, un home fidel al president.

Ratcliff és membre del comitè judicial de la Cambra de Representants i dimecres passat va ser un dels legisladors encarregats d’interrogar l’exfiscal especial Robert Mueller sobre els resultats de la investigació de l’anomenada “trama russa”. El congressista va ser un dels republicans que van criticar amb més vehemència els motius d’una investigació que intentava esclarir si l’equip de campanya de Trump es va coordinar amb el Kremlin per a les eleccions del 2016.

Segons alguns mitjans locals, Trump i Coats van coincidir dijous en una cerimònia al Pentàgon durant la qual haurien tractat la marxa del director dels serveis d’intel·ligència del país.

Pressió perquè s’abaixin els tipus

El president dels Estats Units, Donald Trump, va reclamar ahir, un cop més, una rebaixa dels tipus d’interès a la Reserva Federal (Fed) nord-americana i va retreure a aquest organisme la seva inacció en comparació amb la Unió Europea (UE) i la Xina. “La UE i la Xina baixaran encara més els seus tipus d’interès i posaran més diners als seus sistemes, fet que facilitarà molt més als seus fabricants la venda dels seus productes”, va dir Trump la vigília de l’inici de la reunió de dos dies de la Fed en què s’espera una reducció d’un quart de punt dels tipus d’interès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona