Política

Isabel II aprova formalment la suspensió del Parlament

La reina accepta la petició del primer ministre, Boris Johnson, de suspendre el període de sessions fins a mitjan octubre

El president del Parlament i l’oposició critiquen la iniciativa

La reina Isabel II ha aprovat aquest dimecres formalment la petició del primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, de suspendre el període de sessions del Parlament fins a mitjan octubre.

El líder tory ha demanat aquest dimecres a la cap d’estat celebrar el seu discurs inaugural de govern el 14 d’octubre a Westminster, un fet que implica aturar l’activitat a partir de la segona setmana de setembre i fins aquesta data.

El Consell Privat de la cap d’Estat ha precisat en un comunicat que les cambres quedaran prorrogades “no abans del dilluns 9 de setembre i no després del dijous 12 de setembre”, fins al 14 d’octubre.

Tant el president de la cambra, John Bercow, com el líder de l’oposició, Jeremy Corbin, han alertat que la paralització del parlament impulsada per Johnson pretén obstaculitzar un possible rebuig parlamentari a un Brexit sense acord.

Abans de fer-se pública la decisió de la reina, Bercow ha denunciat que la suspensió seria “un escàndol constitucional”. Segons ell, el propòsit “clarament evident” de paralitzar el parlament és “impedir un debat sobre el Brexit”. Per això, considera que seria “un atac contra el procés democràtic i els drets dels parlamentaris com a representants del poble”.

La sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE) està prevista, de moment, per al 31 d’octubre i l’executiu de Johnson està intentant renegociar l’Acord de Retirada que hi ha ara mateix sobre la taula, però no descarta abandonar el bloc sense un pacte.

El líder de l’oposició laborista, Jeremy Corbyn, també ha carregat contra el moviment “temerari” de Johnson i ha escrit una carta a la reina Isabel II per avisar-la que la suspensió de la cambra “ no és acceptable ”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona
Estat espanyol

El fiscal general recusa quatre dels fiscals que han de decidir la seva continuïtat

Barcelona