Política

La presidenta de la Cambra Baixa dels EUA insinua la possibilitat d’iniciar un judici contra Trump

El motiu seria una possible petició al govern d’Ucraïna per espiar la família de l’exvicepresident demòcrata, Joe Biden

La presidenta de la Cambra Baixa dels EUA, la demòcrata Nancy Pelosi, va insinuar avui la possibilitat d’iniciar des del Congrés un judici polític al president estatunidenc, Donald Trump, després de la revelació que va bloquejar fons d’assistència a Ucraïna i que hauria coaccionat a Kíev perquè s’investigués a l’exvicepresident Joe Biden i la seva família.

“Si aquest fos el cas, en el qual el president dels Estats Units li demana a un Govern estranger que l’ajudi d’alguna manera per a aconseguir punts polítics, això seria incorrecte”, va dir Pelosi en ser preguntada sobre si iniciarà un procés de destitució, en el marc del The Atlantic Festival, un esdeveniment sobre política que se celebra aquests dies a Washington.

Pelosi té previst oferir una roda de premsa a les 17.00 (hora local, 21.00 GMT) sobre aquesta qüestió, després de reunir-se amb els membres demòcrates de la Cambra de Representants.

Segons càlculs dels mitjans estatunidencs, 158 dels 235 legisladors demòcrates de la Cambra Baixa ja han fet públic el seu suport a un possible procés de judici polític, conegut als EUA com a impeachment.

La líder demòcrata necessitaria comptar amb 218, la majoria simple, de la Cambra de Representants per a iniciar el procediment. No obstant això, la majoria republicana al Senat, que deu també aprovar-ho, suposa que la iniciativa no tiraria endavant.

Des de Nova York, Trump va modificar la seva primera versió, en la qual va negar que bloquegés fons per a Ucraïna, i va confirmar aquest dimarts que ho va fer de manera temporal per a forçar a països europeus, com França i Alemanya, al fet que proporcionessin més fons a Kíev.

Més tard, el mandatari nord-americà va anunciar que divulgaria aquest dimecres la “transcripció completa” i “desclassificada” de la seva trucada amb el seu homòleg ucraïnès, Vladímir Zelenski, davant les acusacions que podria haver-li pressionat per a investigar a Biden.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona