Política

estats units

Pelosi anuncia l’obertura del procés d’‘impeachment’ a Trump

La presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, la demòcrata Nancy Pelosi, va anunciar ahir l’obertura d’un procés d’impeachment o de destitució contra el president Trump després de la revelació que va bloquejar fons d’assistència a Ucraïna i que hauria coaccionat Kíev perquè s’investigués l’exvicepresident Joe Biden i la seva família.

Pelosi va fer aquest anunci en una declaració pública després de reunir-se amb legisladors demòcrates de la Cambra de Representants. “El president ha de retre comptes; ningú està per damunt de la llei”, va dir la presidenta del Congrés, tot afegint-hi que les accions de Trump han estat una “traïció al seu jurament del càrrec, a la seguretat nacional i la integritat de les eleccions”.

Segons càlculs de mitjans de comunicació, 163 dels 235 legisladors demòcrates de la cambra baixa ja han fet públic el seu suport al procés de judici polític. És necessari tenir 218 vots, la majoria simple, de la Cambra de Representants, controlada pels progressistes, per iniciar el procediment. No obstant això, el predomini republicà al Senat, que també ho ha d’aprovar, fa improbable que la iniciativa tiri endavant.

Diversos aspirants demòcrates a la candidatura per a la Casa Blanca el 2020 han reiterat que és l’hora d’obrir un judici polític contra Trump, com és el cas de les senadores Elizabeth Warren i Kamala Harris, o Biden.

Mentrestant, poc després de l’anunci de Pelosi, el president Trump va reaccionar amb una piulada des de la seu de l’ONU: “Un dia tan important a les Nacions Unides, tanta feina i tant d’èxit, i els demòcrates l’havien d’arruïnar a propòsit i menystenir-lo amb més escombraries de la caça de bruixes amb una notícia d’última hora. Molt dolent per al nostre país!”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona