Política

Els policies que l’1-O van anar al Verd expliquen que van carregar perquè estaven farts de treure gent

Els agents asseguren que van passar por

Els advocats voluntaris, satisfets perquè les declaracions dels investigats han concretat la cadena de comandament que donava ordres

Els primers policies investigats per la querella col·lectiva de l’1-O que han declarat al jutjat han explicat que van patir por a l’Escola Verd i que van acabar carregant perquè estaven farts de treure gent.

Els sis investigats –entre els quals, un inspector– s’han negat a respondre les preguntes dels advocats voluntaris i, sobretot, qui ha dirigit l’interrogatori ha estat la jutgessa d’Instrucció 2.

Segons ha explicat el portaveu dels advocats, Albert Carreras, els policies han relatat que la gent els insultava dient-los “espanyols”.

D’entre totes les declaracions, Carreras ha destacat la de l’inspector, que ha relatat haver vist ganivets i navalles, com els votants els llançaven líquid que podria ser àcid o lleixiu. El mateix agent ha afirmat els amenaçaven dient que els posarien bombes sota els furgons.

Els advocats, tot i lamentar que els policies s’hagin negat a respondre les seves preguntes, asseguren estar satisfets perquè les declaracions han permès concretar la cadena de comandament que donava les ordres. També consideren que s’ha certificar que a l’1-O la policia va ser servir canals de comunicació alternatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia