el perfil

Un enterramorts singular

Jaume Sastre, l'home a qui ahir els Mossos van imputar un delicte d'atemptat als agents de l'autoritat per haver agredit l'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, no és cap desconegut. Jaume Sastre havia regentat a final dels anys setanta i començament dels vuitanta, l'empresa Funerària Sastre, amb seu a Figueres i Roses, i que treballava per tota la comarca. L'home era aleshores un pròsper empresari ambiciós amb ganes d'expansionar el seu negoci, fins i tot va impulsar amb un grup d'inversors l'empresa Necròpolis Empordà, que tenia com a finalitat tirar endavant un projecte de cementiri privat de luxe al terme municipal de Pontós, amb la pretensió de construir un dels recintes funeraris millors d'Europa i únic de l'Estat espanyol.

Sastre era un home de negocis que havia aconseguit la concessió del servei municipal de Figueres per al transport de cadàvers. Si com a industrial funerari les coses li anaven prou bé, la seva aventura en política va fracassar estrepitosament. Sastre es va presentar a les eleccions municipals de Roses el 1983 encapçalant la candidatura del Bloque Independiente de Trabajadores de Roses (BITR), però no va obtenir representació municipal.

Les coses li van començar a anar malament quan, a mitjan anys vuitanta, va perdre la concessió funerària i es va embrancar en un seguit de plets judicials que es van allargar fins a final dels noranta. El 1998, Sastre va denunciar un presumpte frau fiscal al Tanatori de l'Alt Empordà, del qual era soci, i va assegurar que havia rebut amenaces i coaccions de la resta d'associats. La cosa va acabar pocs mesos després amb l'acomiadament de Jaume Sastre del Tanatori de l'Alt Empordà. Fins aleshores havia estat soci i gerent d'una de les empreses de la societat. Sastre també havia presentat sense gaire èxit denúncies contra l'hospital de Figueres per suposats tractes de favor a una empresa funerària.

Després d'abandonar el sector funerari, Sastre va treballar en una gasolinera a la Jonquera i com a empleat a la Fundació Fadir de Roses –que ajuda els discapacitats–, de la qual va ser acomiadat el juny del 2008. A partir d'aquí, Sastre va demanar ser readmès o que li donessin alguna feina a l'Ajuntament de Roses argumentant que l'alcaldessa li ho havia promès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Puente cessa dos alts càrrecs de Transports investigats en el cas Koldo

Barcelona
afganistan

Els talibans prohibeixen el so de la veu femenina en públic

barcelona
Veneçuela

La UE avisa que no reconeixerà la victòria de Maduro sense verificar les actes

Barcelona
Estat francès

Macron inicia les consultes amb els partits per nomenar el nou primer ministre

Barcelona
europa

Alemanya celebrarà eleccions generals a la tardor de 2025

barcelona
política

L’UCE distingeix la trajectòria de la Plataforma per la Llengua i Joan Amorós

prada
guerra a europa

Modi transmet a Zelenski la seva aposta pel diàleg en una visita històrica a Kíiv

barcelona
política

Illa col·loca la bandera espanyola en una estança de Palau

barcelona
política

Rull explota contra l’informe dels Mossos que l’acusa de posar-los entrebancs

prada