Política

L’autobús de campanya d’ERC és el que ha recorregut més quilòmetres a Catalunya

Álvarez de Toledo (PP) i Ignacio Garriga (Vox) són els candidats que han sortit menys de Barcelona

L’autobús de campanya d’ERC amb Gabriel Rufián com a cap de cartell és el que ha recorregut més quilòmetres a Catalunya, amb un total de 1.400. De prop, el segueix l’autobús de JxCat, amb 1.310 quilòmetres en terres catalanes que pugen fins a 2.610 si se sumen els quilòmetres de la visita de la cap de llista, Laura Borràs, a Waterloo. En tercera posició se situen els comuns amb 987, seguits per la caravana del PSC, que ha acumulat 730 quilòmetres. La cap de llista de la CUP, Mireia Vehí, s’ha estrenat en una campanya d’eleccions generals amb 500 quilòmetres. I els que menys s’han mogut per Catalunya són la candidata de Cs, Inés Arrimadas, amb 225; el cap de llista de Vox, Ignacio Garriga amb 135; i la candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo amb 133.

L’autobús de campanya d’ERC ha realitzat al voltant de 1.400 quilòmetres arreu del país durant la campanya del 10-N. Els republicans han iniciat la campanya al barri barceloní de Sant Andreu i tenen previst tancar-la amb un acte a Terrassa. Abans però, han visitat municipis com Lleida, Tarragona, Girona, L’Hospitalet de Llobregat, Flix, Viladecans o Sant Feliu de Llobregat. Entre d’altres actes, han explicat el seus plans polítics pel Congrés a través d’un acció feminista, un acte davant el Centre d’Internament d’Estrangers de Barcelona o atencions als mitjans a la presó Model o el Castell de Montjuïc.

JxCat ha sumat un total de 1.310 quilòmetres al llarg de la campanya. La candidatura que encapçala Laura Borràs ha viatjat a Vilanova i la Geltrú, i a Lledoners el primer dia de campanya. L’endemà va anar a Girona, on hi ha anat dues vegades. També ha fet rodes de premsa sectorials a Vallirana i El Prat, a més de mítings a Lleida i Tarragona.

A banda d’aquests 1.310 quilòmetres, JxCat també ha fet un acte de campanya a Waterloo, on es va reunir amb el seu líder, Carles Puigdemont, i des d’on va oferir una roda de premsa. De Barcelona a Waterloo hi ha 1.300 quilòmetres, de manera que JxCat n’ha sumat 2.610 en total, si es té en compte el viatge a l’”exili”.

Els comuns han recorregut 987 quilòmetres en aquesta campanya electoral condensada. Han fet poques sortides de l’àrea metropolitana –de fet, només a les tres capitals de comarca a fer el seu acte central, i a Blanes, on han decidit fer el tancament de campanya-. Així, el punt del territori més allunyat de Barcelona on l’autobús de Jaume Asens ha viatjat ha estat Lleida. En Comú Podem ha demostrat, a més, la voluntat de recuperar l’escó perdut de Girona i per això ha decidit repetir visita a la demarcació i reforçar la zona fent-hi l’acte de tancament. A banda de les capitals i Blanes, també han fet actes i atencions a mitjans a Rubí, Montcada i Santa Coloma de Gramenet.

Els socialistes han recorregut menys punts del territori que en la campanya del 28-A. En aquesta ocasió, sense la candidata, Meritxell Batet, de baixa mèdica, la caravana del PSC ha fet 730 quilòmetres -davant els 1.590 que van recórrer en l’anterior campanya, que va durar el doble- i ha acabat modificant la planificació inicial, que recorria més punts.

El tret de sortida a la campanya el van donar a l’Hospitalet de Llobregat, i s’han mantingut en diferents punts de l’àmbit metropolità, on hi ha força presència socialista, com Sant Joan Despí, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs, Cerdanyola del Vallès, Sant Boi de Llobregat, Badalona o Mataró i Premià de Mar. Fora d’aquesta zona, han visitat Tarragona i Sant Feliu de Guíxols (Girona). Aquest cop, no han trepitjat Lleida en campanya.

La cap de llista de la CUP-PR per Barcelona, Mireia Vehí, ha recorregut durant aquesta campanya poc més de 500 quilòmetres, ja que només s’ha desplaçat fora de Barcelona per l’arrencada, que va ser a Girona, i per a fer un míting a Lleida. Si bé la candidatura ha celebrat en total una desena d’actes electorals i ha anat fins a poblacions com Reus o Vic, la número u només ha participat en un parell - a Lleida i Barcelona-, a més de ser-hi durant el tret de sortida que es va fer a Girona. La formació tancarà la campanya aquest divendres a la Plaça de les Dones del Tèxtil de Sabadell, amb Vehí i altres candidats de la llista.

Pel que fa a Cs, la seva cap de cartell per Barcelona, Inés Arrimadas, ha participat en tres actes, a banda del míting de final de campanya i els debats electorals. Un hotel del centre de la ciutat comtal va servir per fer l’enganxada de cartells. A banda, Arrimadas també va participar en trobades amb simpatitzants de petit format a Tarragona i L’Hospitalet de Llobregat durant el cap de setmana. En total, la candidata de la formació taronja ha fet uns 225 quilòmetres en actes a Catalunya. El més singular, a un bar de Bellvitge, envoltada de taules i de menús amb els preus de les tapes i els plats combinats que l’establiment ofereix.

Durant la setmana, Arrimadas ha deixat pas a altres integrants de les llistes per Barcelona i Girona, com Carina Mejías i José María Espejo-Saavedra, que han anat acompanyats de pesos pesants de Cs al Parlament Carlos Carrizosa i Lorena Roldán, a municipis com Santa Coloma de Gramenet, Cardedeu i Lloret de Mar. L’única demarcació catalana que no han trepitjat ha estat Lleida, on mai han aconseguit un escó. De fet, les tres vegades que han concorregut a comicis estatals han aconseguit 4 escons a Barcelona i un a Tarragona.

El candidat de Vox per Barcelona al 10-N, Ignacio Garriga, ha fet 135 quilòmetres durant aquesta campanya, tots a l’àrea metropolitana de la capital catalana. Per l’acte d’arrencada de la campanya, la formació d’ultradreta va escollir l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), on Garriga va compartir protagonisme amb el líder de la formació, Santiago Abascal. El cap de llista per Barcelona també ha visitat aquests dies Cornellà (Baix Llobregat) i Canovelles (Vallès Oriental) i Sant Cugat (Vallès Occidental). Finalment, un dels actes centrals de la setmana ha tingut lloc aquest dimecres al Centre Cívic de Sant Martí de Barcelona i ha comptat amb la participació del vicesecretari de relacions internacionals del partit, Iván Espinosa de los Monteros. I l’acte final està previst que es faci a les 20 hores a la plaça d’Artós de la capital catalana, punt on ja van tancar la campanya del 28-A.

La candidata del PPC Cayetana Álvarez de Toledo ha fet un total de 133 quilòmetres aquesta campanya. Va començar-la a Castelldefels el 31 d’octubre a la nit i ha centrat bona part dels seus actes a la ciutat de Barcelona, de la qual només ha sortit per visitar Tarragona i Castelldefels una segona vegada en la recta final de la campanya. L’ACN ja va avançar que la popular centraria els seus actes a Barcelona i no sortiria de l’àrea metropolitana, però finalment el PPC ha decidit que visités ahir dijous Tarragona per donar suport al seu cap de llista, Jordi Roca, que aspira a recuperar l’escó que va perdre a la primavera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona