El PSC i els IUP de Puigdàlber negocien una moció de censura per fer fora de l'alcaldia CiU, en minoria

Els dos partits reclamaran en un ple que Ferrer plantegi una moció de confiança

El govern en minoria que hi ha a l'Ajuntament de Puigdàlber des del 9 d'abril, data en què CiU va fer fora el regidor del PSC Harald Ebinger, haurà d'afrontar, la setmana que ve o la següent, el primer ple extraordinari convocat per l'oposició. Els dos partits de l'oposició han reclamat la celebració d'un ple extraordinari en què, a més d'exigir explicacions públiques sobre el perquè del trencament del pacte que s'ha havia subscrit entre CiU i el PSC, li reclamaran que plantegi una moció de confiança per saber si té prou suports per fer front al que resta de mandat. La sessió serà l'escenificació que servirà als dos partits per mostrar davant del poble que un govern en minoria «no pot seguir endavant amb el POUM, no pot afrontar la greu situació econòmica que afecta l'Ajuntament ni impulsar els convenis urbanístics pendents», segons explica el regidor del PSC, Harald Ebinger.

El ple –l'alcalde, Pere Ferrer, té com a màxim fins dimarts que ve per convocar-lo o bé deixar la qüestió en mans del secretari de la institució perquè ho faci abans dels deu dies següents– serà l'últim que presidirà el convergent si s'acaba concretant la moció de censura que estan negociant els dos partits de l'oposició, segons ha confirmat Ebinger.

Tot i respondre ahir a la trucada d'aquest diari, el cap dels IUP i alhora president comarcal d'Unió Democràtica, David Masdeu, va declinar ahir fer cap tipus de declaració sobre els contactes que s'han iniciat.

L'alcalde convoca el poble

L'alcalde de Puigdàlber, Pere Ferrer (CiU), va explicar ahir que encara té temps per convocar el ple que li reclama l'oposició i va declinar, com Masdeu, fer cap tipus de declaració; tot i això, va anunciar la convocatòria d'una reunió adreçada al poble, aquest divendres, a partir de les nou del vespre a l'ajuntament, per parlar de la situació actual al consistori.

En el ple que encara no ha convocat l'alcalde es demana, a més de la convocatòria d'una moció de confiança, la reducció de la jornada laboral i també del sou de l'alcalde, «perquè des que l'Ajuntament té un nou secretari la seva dedicació a jornada sencera ja no és imprescindible», segons afirma Ebinger. Pere Ferrer va aprofitar el juliol de l'any passat, quan el fins llavors seu soci de govern no era al poble i encara no s'havia fet oficial el relleu del regidor que ocupava la cadira de Manel Carrera, per convocar un ple per aprovar una subvenció i el seu sou.

«S'ho podia esperar»

El regidor del PSC, Harald Ebinger, afirma que Ferrer es podia esperar que hi hagués moviments per aconseguir un govern fort al municipi quan va fer fora el PSC sense donar explicacions i sense cap acord per garantir l'estabilitat a l'Ajuntament. Ebinger assegura que el PSC va convidar l'alcalde a explicar les raons públicament i, en veure que no hi havia cap resposta, va establir contactes amb els IUP, després que aquest grup li ho demanés. Des del 9 d'abril, l'alcalde, Pere Ferrer, i el primer tinent d'alcalde, Amadeu Desola, assumeixen les regidories que tenia Ebinger, Medi Ambient i Ensenyament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona