El pressupost d'Hostalric inclou un gran equipament gastronòmic

Es preveuen per aquest any 1,7 milions en inversions d'un total de 5

Tot i que és gairebé impossible que es materialitzi en aquest mandat, l'equip de govern d'Hostalric ha destinat una part important del pressupost, concretament 673.816 euros, a iniciar el projecte d'un centre d'interpretació del territori i de l'alimentació. Sota aquest nom, s'hi amaga una iniciativa amb la qual, entre altres coses, es pretén donar a conèixer els productes alimentaris que proporciona la comarca de la Selva, com ara els salsafins i les mongetes del ganxet; a més, es vol posar en funcionament una botiga agroalimentària i no es descarta crear tallers o cursets de cuina puntuals. No hi ha, però, encara cap projecte redactat ni res prou definit.

A banda de la partida pressupostària, aquest projecte disposa del finançament del fons Feder i ha estat una de les iniciatives aprovades en el marc de la llei de barris. De moment, es planteja que aquest nou equipament se situï a l'edifici de can Llença.

L'altre gran projecte inclòs en el pressupost per aquest exercici és el de la construcció de la piscina coberta, que s'emportarà 419.000 euros de les inversions previstes. Finalment, un tercer projecte consisteix a recuperar la via romana al tram comprès entre el portal de Barcelona i les escoles, situades a la zona coneguda com l'Hostalric nou, la part que urbanísticament ha crescut fora de la muralla.

Tot i així, l'Ajuntament reconeix que es tracta d'un pressupost restrictiu a causa de la crisi econòmica. En aquest sentit, el consistori ha decidit abaixar la quota de l'IBI del 0,82 per cent que s'aplicava al 0,80 per cent, malgrat que la revisió cadastral impedeix que es noti a la butxaca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Hamàs accepta una treva però Israel manté els atacs a Rafah

barcelona
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera a Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona