Política

La policia abat un home en un incident de caràcter gihadista a Londres

L’agressor apunyala tres persones abans de rebre els trets dels agents

Acabava de sortir de la presó per terrorisme sense haver completat la pena

Tres persones van resultar ferides –una de les quals, de gravetat– en un incident de caràcter terrorista que va tenir lloc ahir en un carrer concorregut de Streatham, un barri residencial londinenc al sud del riu Tàmesi, en què el presumpte agressor va ser abatut per agents armats, segons va informar la Policia Metropolitana (Met).

Diversos testimonis van explicar que, sobre les dues de la tarda (hora local), van veure un home armat amb un ganivet i amb bombones platejades col·locades damunt del pit fugint de diversos policies, que van acabar disparant contra ell mortalment. Altres informacions indicaven que l’home hauria entrat en una botiga i hauria començat a apunyalar gent. En sortir del local, hauria apunyalat una dona, una ciclista. La policia havia ordenat a la gent abandonar la zona perquè l’home duia una bomba, que després va resultar que era falsa. Més tard es va saber que l’home havia sortit de la presó feia uns dies després d’haver complert la meitat d’una pena de tres anys per delictes terroristes. Estava sota vigilància policial activa durant l’atac, de caràcter gihadista.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va dir que el govern anunciarà avui “canvis fonamentals en el sistema per tractar els casos de condemnats per accions terroristes”.

L’últim incident d’aquestes característiques a la capital britànica va tenir lloc el novembre passat al London Bridge, al centre de la ciutat, quan la policia va abatre un home que duia un fals cinturó d’explosius i que havia apunyalat mortalment dues persones i n’havia ferit tres més abans de ser reduït a terra per un grup de vianants.

Aquest atac el va perpetrar un home que simpatitzava amb l’islamisme radical. Com l’agressor d’ahir, també havia estat empresonat per terrorisme i havia estat deixat en llibertat abans de complir tota la condemna.

Atac amb ganivet a Gant

Redacció

Una dona va ser ferida lleument per trets de la policia després d’haver amenaçat vianants amb un ganivet, ahir a la ciutat flamenca de Gant. Segons el diari local Het Laatste Nieuws, l’agressora va rebre un tret a la mà i les seves ferides no són greus. Segons la televisió francòfona RTBF, havia ferit dues persones, una al ventre. La fiscalia de Flandes Oriental descarta que l’incident, que va tenir lloc després d’un episodi semblant al sud de Londres, tingui caràcter terrorista. La fiscalia i la policia han obert una investigació per esclarir els fets. La policia n’ha obert una altra sobre l’actuació del cos en aquest incident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona