L'oposició, formada per independents i socialistes, presenta una moció de censura a Puigdàlber

Els grups municipals d'IUP i el PSC van presentar divendres la documentació necessària per tirar endavant una moció de censura per fer fora del govern el grup municipal de CiU, que governa en minoria des que a l'abril l'alcalde va expulsar del govern el regidor socialista Harald Ebinger. El ple de la moció de censura serà el dimecres 2 de juny, a les dotze del migdia.

Aquesta decisió va ser la resposta dels grups de l'oposició als entrebancs que l'actual alcalde, Pere Ferrer (CiU), va posar als dos grups per presentar una moció de confiança. De fet, l'oposició va convocar un ple per parlar de la necessitat que Ferrer posi el seu càrrec a debat, però l'alcalde els va contestar amb un informe del secretari en què es negava el dret a vot a gairebé tots els punts de l'ordre del dia proposat per l'oposició. Arran d'aquest fet, els dos grups de l'oposició van decidir desentendre's de la convocatòria, i el ple es va celebrar únicament amb els tres regidors de CiU.

Divendres passat, el grup independent IUP i el PSC van presentar la moció de censura amb la decisió de fer un pas endavant al municipi. El portaveu dels independents, David Masdeu, considera que la situació a Puigdàlber és insostenible i que el fet d'haver estat la força més votada els obliga a prendre una decisió en aquesta situació. Masdeu assegura que des del seu partit han intentat buscar ponts de diàleg, però explica que s'han trobat amb un alcalde que vol prendre les decisions de manera unilateral, malgrat que això suposi anar en contra del que pensa la majoria.

Unitat o ingovernabilitat

Els regidors d'IUP asseguren que, després que el 9 d'abril Pere Ferrer va decidir fer fora del govern el regidor socialista Harald Ebinger, van treballar per trobar ponts d'unió i afirmen que van proposar la creació d'un govern d'unitat que permetés tirar endavant el municipi. De moment, segons Masdeu, no hi ha hagut cap resposta del govern municipal. «Si a l'Ajuntament som set regidors i n'hi ha quatre, que som la majoria, a qui ni escolten, no podem quedar-nos sense fer res», explica Masdeu. Segons diu, la passivitat és perillosa perquè CiU pren decisions que van en contra del que pensen la resta de grups. Aquesta situació va portar els independents a buscar una altra via i, per tant, a prendre la iniciativa de fer una moció de censura contra l'actual alcalde, el convergent Pere Ferrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona