Política

Iceta contraposa el “projecte col·lectiu” del PSC al dels partits amb “un líder meravellós que ho arregla tot”

El líder socialista recepta seducció per “enganxar” Catalunya a “un corrent hispànic de construcció progressista”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha contraposat el “projecte col·lectiu” que veu en el seu partit a les formacions que tenen “un líder meravellós que ho arregla tot”. “Ara la política sembla molt centrada en els lideratges”, ha dit a l’obertura del congrés del PSC del Maresme, que s’ha celebrat aquest dissabte a Mataró. Iceta no s’ha referit explícitament a l’acte que el Consell per la República celebra avui mateix a Perpinyà amb l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, però sí que ha dedicat part del seu discurs davant dels militants a reflexionar sobre els lideratges: “Tu pots tenir un líder millor o pitjor, però el que realment és la clau de l’èxit és el col·lectiu”.

El líder socialista ha aprofitat també per valorar la reunió de la taula de diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol. Iceta ha celebrat que l’executiu de Pedro Sánchez hagi apostat pel “camí de la seducció i el convenciment” davant de l’independentisme. “Era tan important demostrar que no només hi havia un camí per combatre l’independentisme, que és el de la llei i les prohibicions”, ha subratllat, i ha proposat “que Catalunya s’enganxi a un corrent hispànic i europeu de construcció progressista”.

El diàleg, ha afegit, “haurà d’aportar concrecions i resultats” i deixar de ser “una espècie d’abstracció”, però ha confiat que els grups independentistes no tornin a bloquejar l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat. “Encara no entenc com l’any passat des d’ERC i JxCat van fer caure un projecte que assegurava progrés i un tracte just per a les demandes de Catalunya”, ha lamentat.

“El PSC és l’esperança de les comarques més despoblades”

Iceta ha parlat també del fenomen de la despoblació del camp i ha criticat que les comarques que fa 30 anys que perden població “segueixen votant el mateix”. “Si seguiu votant el mateix espereu un resultat gaire diferent?”, els ha preguntat. I és que el dirigent socialista ha reivindicat el PSC com a “l’esperança pel desenvolupament de les comarques més despoblades del país”. “No és només un partit barceloní, metropolità ni eminentment urbà, és un partit de Catalunya”, ha proclamat.

A més, ha negat que el PSC pretengui ser “el complement de l’independentisme”, sinó que vol “substituir-lo”. “Després de deu anys es pot fer un balanç molt ajustat de la realitat i la paraula que millor defineix aquest temps de governs independentistes és fracàs”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona