Política

Sixto Moreno (CiU) és des d'ahir a la nit l'alcalde de Sant Pere de Riudebitlles

En el pacte de govern entre el PSC i CiU ja es preveia el relleu a un any de les municipals

El canvi d'enllumenat del barri Cel Blau, la col·locació de gespa al camp municipal, les obres del clavegueram amb els fons del pla de Zapatero, l'obertura del centre de dia de la gent gran i l'obtenció de la llei de barris per actuar al barri vell són algunes de les prioritats que ahir a la nit va dibuixar el nou alcalde del municipi, el convergent Sixto Moreno, que afronta el càrrec en el darrer any abans de les eleccions municipals, tal com va pactar el PSC-GIR i el seu grup a l'inici del mandat. Moreno serà el tercer alcalde que pren possessió del càrrec en tres anys. El cap del PSC, Joan Martí, va presentar la seva renúncia a final de l'any passat per problemes de salut. El número tres de la llista del PSC, Vicenç Olivé, el va rellevar el desembre de l'any passat i ahir ho va fer el convergent Sixto Moreno.

El regidor d'ERC, Jesús Salius, l'únic partit a l'oposició, va aprofitar el ple d'ahir a la nit, que va qualificar de tràmit, per demanar al nou alcalde que «actuï amb responsabilitat i estigui a l'altura del seu càrrec donant exemple» en el darrer any de mandat. Salius va afirmar que ERC va estar dotze anys en el govern i que mai se'ls va acusar de ser «irresponsables i d'aprofitar els càrrecs en benefici propi». Salius ho va dir en referència –sense esmentar-ho– a l'inici de diverses obres menors que hauria fet el convergent al poble –és propietari d'una empresa de la construcció– sense que abans hagués obtingut la llicència d'obres per fer-les, segons va assegurar fa un temps el republicà. Segons va explicar Salius, fa temps, en una de les comissions d'obres que es va fer, el republicà li ho va retreure i Sixto Moreno va reconèixer que havia fet una irregularitat i que continuaria fent-la, segons va dir. Fa un any ERC va denunciar també que el convergent havia ordenat fer unes obres d'adequació de dos camins fora del terme municipal, al terme de Torrelavit, que duen a la finca del des d'ahir alcalde del poble.

Moreno va apuntar ahir al diari: «ERC s'equivoca amb la política d'enfrontament que porta a terme des de fa tres anys. Sembla que encara no hagi paït el pacte [entre les dues formacions del govern]», i va destacar «la bona entesa que hi ha hagut, que ha permès fer molta feina».

Moreno és des d'avui, a més d'alcalde, el nou regidor d'Urbanisme i Via Pública –aquesta darrera regidoria, ja l'assumia fins ara–. Vicenç Olivé assumirà ara Ensenyament i serà el primer tinent d'alcalde.

LES FRASES

Sixto Moreno
Alcalde de CiU
«El més fàcil en aquesta situació de crisi hauria estat no assumir la responsabilitat. Tindrem el cap fred i contindrem la despesa»
Vicenç Olivé
Cap del PSC
«Ha estat un treball molt profitós que confio continuar fent. La dinàmica del govern del poble ha estat molt bona»
Jesús Salius
Cap d'ERC
«Desitgem que ara el nou alcalde estigui a l'altura del seu càrrec, donant exemple davant dels vilatans, evidenciant que tots som iguals davant la llei»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona
política

L’ANC vol que es “depurin responsabilitats” pel fiasco de Mas al TEDH

barcelona
suècia

La policia sueca investiga un tiroteig prop de l’ambaixada israeliana

barcelona
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont i aposta pel tripartit

madrid