Política

El Moviment Cívic 12-O convoca una “manifestació anticonfinament” en ple estat d’alarma

L’entitat denuncia que les mesures preventives promogudes pel govern espanyol i les autonomies afecten “llibertats i drets fonamentals”

La marxa està prevista per al 7 de maig

L’associació unionista Moviment Cívic 12 d’Octubre ha convocat una manifestació “anticonfinament” el proper 7 de maig a Barcelona per protestar contra les “mesures dictatorials” de l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol per aturar la pandèmia de Covid-19. L’entitat considera que “moltes” mesures preventives impulsades per les autoritats afecten les “llibertats i drets fonamentals dels ciutadans”.

Malgrat que l’estat d’alarma només permet a la ciutadania desplaçar-se per anar treballar, a comprar productes de primera necessitat o per motius d’atenció mèdica, l’entitat ha convocat una marxa “no partidista” contra “les mesures d’excepció” que promouen el govern central i els autonòmics. L’entitat considera que en alguns casos aquestes mesures s’estan interpretant de manera “abusiva” i creuen que poden ser fins i tot “il·legals i antidemocràtiques”.

La manifestació s’ha convocat a la plaça Urquinaona de Barcelona a les sis de la tarda del proper 7 de maig, quan encara estarà en vigor la pròrroga de l’estat d’alarma aprovada pel govern espanyol i validada ahir dimecres pel Parlament.

La marxa també vol ser una mostra de dol per les víctimes del coronavirus i de denúncia per les persones que han mort com a conseqüència de les “moltes deficiències demostrades pel sistema i el govern espanyol”.

El moviment ha indicat que a la marxa no hi haurà cap lema a la pancarta. Només una bandera espanyola amb un crespó negre. La convocatòria demana als assistents que portin mascaretes i guants i mantinguin la distància social “aconsellada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia