Política

DAVID MASDEU

ALCALDE DE PUIGDÀLBER (IUP)

«A Puigdàlber, a la pràctica, CiU continua governant»

El nou alcalde, el cap d'IUP i alhora president d'UDC a la comarca, treu importància a la moció de censura contra CiU que va impulsar, i diu que només ha estat un canvi de persones

–A CDC ja han paït que els prenguessin l'alcaldia?
–«L'executiva de CiU es va reunir per parlar del que passava a Puigdàlber i no hi va haver acord. El que ha passat aquí és que hi ha un problema molt concret de persones i creiem que CiU ha d'estar per sobre d'aquests afers perquè CiU és un projecte de país, no de persones. Si en un poble una persona que defensa Convergència i també Unió no fa les coses bé, el normal és que es canviï. És de sentit comú. Jo continuo defensant que, malgrat la moció de censura, Puigdàlber continua a la pràctica governant. Si no fos així, no tindria sentit que continués com a president d'UDC i copresident de CiU a la comarca.»
–Què és el que feia malament Pere Ferrer, l'exalcalde de CiU?
–«Des del nostre punt de vista, en tres anys i amb dos alcaldes al poble, primer la Maria Elies i després el Pere Ferrer, hi ha hagut mínims contactes amb IUP, mai no se'ns ha escoltat tot i haver estat la força que va guanyar les eleccions, han aplicat un govern un pèl dictatorial en un ajuntament democràtic i en tot aquest temps quasi no han desenvolupat cap projecte, si excloem el pla d'inversió local conegut com a pla Zapatero. Els únics esforços que s'han fet és per pagar els 600.000 euros de deute amb el propietari dels terrenys on es va fer la Sala, quan nosaltres demanàvem alternatives com ara negociar. En el tema del deute, IUP va acabar votant en contra dels seus principis obligat per un jutjat sota multa diària i inhabilitació de càrrec públic, una cosa mai vista en un ajuntament. Ha estat un govern que buscava la confrontació i l'únic que feia és no fer res escudant-se en la situació econòmica, tot i ser preocupant. Cal un canvi de cicle i d'actituds.»
–L'ara regidor d'Hisenda, el socialista Harald Ebinger, sempre ha alertat dels problemes financers que podria tenir el municipi a partir de l'any que ve. Com es començarà a treballar per redreçar la situació?
–«El municipi disposa de catorze parcel·les per a projectes de reparcel·lacions i plans parcials que sempre s'han estat amagant i que sempre s'ha dit que no es podien vendre. Nosaltres ara investigarem el seu estat i per què no es van incloure quan es va demanar el pla de sanejament per endeutar-se encara més. Aquest mandat que queda no preveiem vendre cap parcel·la, però.»
–I llavors?
–«Haurem de ser hàbils perquè les altres administracions ens ajudin, posar-hi imaginació i agilitzar l'aprovació del pressupost que encara estava pendent. Nosaltres en quinze dies ja l'hem consensuat i abans que acabi el mes el sotmetrem a aprovació del ple.»
–Quines són les actuacions que pensen impulsar en aquest últim any de mandat?
–«El primer és desencallar l'obra del centre, que feia tres anys que estava aturada, amb els recursos que puguem; canviarem l'enllumenat, que ja era un projecte que ja estava fet; iniciarem els tràmits per fer una revisió cadastral, i prepararem les coses per fer el camp municipal de gespa.»
–Serà el proper cap de llista d'IUP o de CiU a les properes municipals?
–«No és la nostra prioritat ara saber qui serà el cap d'IUP, el que toca ara és desencallar l'Ajuntament.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona