Política

Puigdemont “s’explica” a Amer

Primera presentació a la vila natal del 130è president de la Generalitat del llibre en el qual explica la seva veritat

L’autor i director d’El Punt Avui, Xevi Xirgo, remarca “la transparència, la sinceritat i com s’hi despulla”

A Amer, ahir al vespre molts compraven el llibre del fill predilecte nascut a can Crous. N’hi havia, però, que ja el tenien. La Joana Agustí explicava, asseguda entre les primeres files, que l’havia encarregat tan bon punt es va presentar. “He llegit els dos pròlegs; són moltes pàgines i déu n’hi do el que s’hi explica”, relatava l’Assumpció Font, ahir a la plaça de la Vila. Segurament entre els que menys hauria “d’explicar-se” Puigdemont és entre els seus veïns. “Molt estimat, el portem al cor i esperem veure’l travessar la plaça algun dia”, va recordar l’alcaldessa, Maria Rosa Vila, abans que el periodista i presentador de l’acte, Jordi Grau, assenyalés que “havia de ser aquí on s’havia de fer la primera presentació” del llibre Carles Puigdemont. M’explico. De la investidura a l’exili (La Campana, 2020) sense el seu protagonista: la banderola de la imatge del 130è president de la Generalitat, penjada d’un dels balcons i amb el lema No surrender, serveix de recordatori de la seva absència.

“És un llibre dur, que costa de pair”, en el qual “el president es despulla; explica la seva veritat”, van destacar tant Jordi Grau com l’autor i director d’ El Punt Avui , Xevi Xirgo, que va donar valor, a banda dels fets relatats, “a la transparència i sinceritat de com s’explica”. Tot plegat comença el febrer del 2016, arran d’una conversa als Canonges, va recordar Xirgo, quan la idea inicial era fer un “anecdotari” d’una presidència atípica. Xirgo relata que va seguir Puigdemont durant quatre anys “com si fos el càmera d’una pel·lícula”. El fet de ser amic, i alhora tots dos periodistes, ha facilitat una relació de confiança que ha permès tant el procés de documentació com el d’escriptura. De les converses en aquests quatre anys n’ha sortit aquest primer volum, i La lluita a l’exili, el segon, es podrà comprar a finals d’agost. Xirgo va assenyalar que la lectura no pot ser fragmentada, tot recordant com se n’han extret fragments descontextualitzant-los i, per tant, que ofereixen una opinió esbiaixada. També va recomanar la lectura del segon volum, “més íntim”, que aborda “l’exili”, mentre que el primer és la versió de Puigdemont dels fets viscuts, “escrit al moment”. “Sense ell no seríem on som. Ha fet un canvi de paradigma en relació amb la independència”, va destacar Xirgo del fill de can Crous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona