Política

«És impossible fer el pla general en aquest mandat»

L'exalcalde de Puigdàlber, el convergent Pere Ferrer, assegura que la moció de censura impossibilitarà la redacció del pla d'ordenació urbana durant aquest mandat. Ferrer ho lamenta, perquè tal com ell recorda el POUM ja va quedar aturat al final del mandat passat i tal com està la situació l'empresa que l'havia de redactar considera impossible complir els terminis amb un canvi de govern pel mig.

L'equip de govern encapçalat per Pere Ferrer havia decidit rescindir el contracte amb l'empresa BCQ perquè s'encaria molt el projecte i havia començat les converses amb l'empresa Trama per continuar la feina que s'havia fet fins ara. «Ara el nou govern es veurà obligat a rescindir el contracte amb BCQ, però és impossible fer el pla en aquest mandat», diu Ferrer, perquè, segons explica, la nova empresa no tindrà temps de tornar a negociar amb el nou govern municipal.

Pere Ferrer, que amb la moció de censura es converteix en el cap de l'oposició, reclamarà als independents i al regidor del PSC que acabin totes les obres iniciades o projectades al llarg del mandat de CiU. La reforma interior de les escoles públiques, la construcció d'una aula de noves tecnologies, l'adequació del camí de Bellavista i la renovació de l'enllumenat públic de tot el poble són alguns exemples que Ferrer recorda. Segons afirma, el canvi en l'enllumenat públic és un pas molt important per millorar algunes zones que tenen veritables mancances i per aprofitar i reduir el consum i, conseqüentment, la factura de la llum.

El portaveu de CiU assegura que la federació nacionalista ha invertit durant els últims anys a aturar la «bola de neu» en què s'havien convertit els deutes municipals impagats, i per això una de les sortides proposades per ells ha estat la rescissió del contracte amb l'empresari que feia el centre cívic. De fet, CiU va deixar de pagar unes certificacions d'obres que no s'havien fet. Les obres del centre cívic s'afegien a la delicada situació econòmica de l'Ajuntament de Puigdàlber i Ferrer insisteix que no podien permetre que el deute continués creixent.

A causa de la situació municipal, Ferrer dubta que el nou govern municipal tingui capacitat per posar herba al camp de futbol, una de les promeses dels independents. Ferrer recorda que l'equip de futbol de Puigdàlber només té cinc jugadors del poble, que al llarg d'aquest mandat ja han canviat les tanques –pagades amb pressupost ordinari– i que, el primer any, l'Ajuntament va haver de pagar les fitxes i fins i tot els arbitratges. Però Ferrer considera que, aquestes despeses, no les ha d'assumir l'Ajuntament, sinó que el club ha de ser capaç de fer-hi front. De fet, segons l'exalcalde, el club de futbol no presenta l'estat de comptes al final de la temporada i no pot demostrar que faci una gestió clara dels ingressos que té. A més, Pere Ferrer recorda que, si el govern local s'acaba decidint a posar herba al camp de futbol, després l'Ajuntament n'haurà d'assumir el manteniment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona