«La lectura que en faig és que garantirà la capitalitat de Tarragona», va sentenciar el líder del PP a la demarcació, Alejandro Fernández, «perquè impedeix que se superin els límits comarcals i és molt important per a Tarragona». El portaveu popular va afegir que «si s'haguessin plantejat com a substitució de les comarques i no de les províncies, haurien estat possibles dues vegueries dins la província de Tarragona». Fernández es va referir als partits que estan en el poder: «Són els mateixos partits que han aprovat la llei els que han deixat l'Ebre sense vegueria.»
La supressió de les vegueries només és responsabilitat de les persones que han elaborat la sentència sobre l'Estatut, segons CiU. «Si no hi ha vegueries, és culpa dels jutges del Tribunal Constitucional i dels partits polítics que van nomenar-los», va subratllar el president de Convergència Democràtica de Catalunya (DCD) al Camp de Tarragona, Quim Nin. El dirigent nacionalista va lamentar que les decisions es prenguin «a 500 quilòmetres d'aquí» i també va culpar el president espanyol, Rodríguez Zapatero, de la futura eliminació de les vegueries: «Si amb la sentència de l'Estatut, Zapatero diu ‘objectiu complert', és perquè el seu objectiu també era eliminar les vegueries. A més, les forces que donen suport als governs socialistes també s'ho haurien de repensar.»
Des d'ERC es considera que això és fruit del desig «que Catalunya no evolucioni i no reordeni el seu territori de la manera més profitosa», va assenyalar el president de l'executiva local, Ramon Maria Sans. També va lamentar que la decisió del TC significa «un retorn al passat» i que l'obsessió del tribunal és «eliminar tot el que sigui català».
El responsable d'ICV al Camp, Salvador Matas, va demanar que «es respectin els pactes» i va assegurar que la solució és «garantir-ho modificant la llei o el que calgui».