Política

Menys dèficit en la gestió de residus a Hostalric

El porta a porta és una de les inversions dels comptes per al 2021 (5,2 milions)

L’Ajuntament d’Hostalric ha aprovat els comptes per a aquest any (5.298.108,35 euros), amb els quals reduirà el dèficit en la gestió de residus del poble. Amb el vot a favor de Sumem-Acord Municipal i l’abstenció de Junts, el consistori introduirà a partir del 15 d’abril el model de recollida porta a porta.

L’alcalde, Nil Papiol, explica que, en les negociacions amb l’empresa pública Nora, han pogut fer millores en la gestió de les deixalles del poble. La previsió és que el dèficit de la recollida passi de 90.000 euros a l’any a 7.000 amb el porta a porta. L’equip de govern ha disposat de la col·laboració de l’exregidor d’ICV-EUiA Paco Martínez per al canvi.

A més, al mes de febrer Hostalric estrenarà la nova deixalleria municipal, que és al carrer Pompeu Fabra. I gràcies a un ajut de 41.000 euros de l’Agència de Residus de Catalunya, el consistori també posarà fi a l’abocament de residus de la zona esportiva. Aquest any el consistori completarà la segona i última fase del canvi de l’enllumenat públic, la qual cosa abaixarà el preu “de la factura de llum i de l’emissió de diòxid de carboni”, va dir Papiol en el ple de dilluns passat.

Els efectes del ‘Glòria’

D’altra banda, l’Ajuntament preveu començar d’aquí a uns dies les obres d’un dels tres darrers carrers encara afectats pel temporal Glòria de fa un any: el carrer Turó de l’Home. Posteriorment arranjarà, per aquest ordre, el camí dels Ollers i el carrer Bonaventura Codina. La Generalitat de Catalunya ha concedit un ajut de 298.000 euros a l’Ajuntament per reparar els danys –el consistori n’havia demanat 589.284–. En el ple, Papiol va celebrar la concessió de l’ajut, un any després del temporal.

Sobre el pressupost, Papiol explica que no volen fer més despesa del compte i que han previst, entre altres partides, 10.000 euros per al comerç local, 35.000 per a suport assistencial i social, i fins a 123 beques per a infants i joves per a activitats extraescolars i material educatiu. De moment, mantenen, adaptades, la Fira Medieval i la Fira de Sant Miquel.D’altra banda, l’Ajuntament ha començat les obres per habilitar un nou aparcament municipal al nucli antic d’Hostalric, amb una capacitat aproximada de 20 vehicles. Aquesta nova zona d’estacionament se situarà en una parcel·la que hi ha entre l’avinguda Coronel Estrada i el carrer Ravalet, informa el consistori

LA DATA

15.04.21
començarà
la recollida porta a porta. El pressupost municipal, aprovat el dia 11, és de 5.298.108,35 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona