Política

Borràs demana un gest a Sánchez pel tercer grau

Puigdemont assegura que Junts “te clar quina república servim”

La concessió del tercer grau als presos polítics va coincidir ahir amb el primer dia de campanya electoral i Junts ho va aprofitar per reivindicar la figura de Josep Rull i Jordi Turull, presents en l’acte d’ahir al vespre a Reus, i reclamar al president Sánchez que faci un “gest” i impedeixi que la fiscalia recorri contra el tercer grau penitenciari, una decisió que des d’ahir torna a estar en el punt de mira de la política, tal com ja va fer fa sis mesos. La petició la va traslladar la mateixa candidata Laura Borràs des de l’escenari de Reus. “Ja és l’hora que el govern de socialistes i comuns facin algun gest cap als presos” perquè fins al present, ha subratllat, han aplicat “la mateixa recepta que el PP de Mariano Rajoy”.

Minuts abans, Rull i Turull havien parlat des del mateix faristol per proposar actuar de manera “reactiva davant la repressió, la resignació i el confort”, va assenyalar Turull. “És un deute amb les generacions anteriors i també una inversió per les generacions futures”, va reblar. En aquest sentit, va reclamar que es participi en el 14-F tal com l’independentisme va fer l’1-O. “És una oportunitat perquè aquells que ens volen devastats es vegin democràticament desbordats”, afirmava.

Les intervencions de Borràs i Turull contrastaven amb les del president Carles Puigdemont des de Bèlgica a través de videoconferència. El cap de llista va pronunciar el discurs més crític contra els seus adversaris i va erigir Junts com el partit que va lluitar “amb convicció” per la construcció de la República catalana i que actuarà contra “tots els intents d’enganyar” que faci l’Estat, “tinguin accent de dreta o d’esquerra. “Tenim clar a quina llibertat i república ens devem”, assegurava ahir el president Puigdemont, que no va dubtar s assenyalar complicitat entre republicans i socialistes. “Ens devem a Catalunya i tenim clar quina república estem servint i per això vam votar en contra del pressupost i de la investidura de Pedro Sánchez perquè sabíem que ens aixecarien la camisa”, etzibava el president amb clara referència a ERC. Puigdemont llançava una pregunta retòrica als electors perquè reflexionin i decideixin si deixen Catalunya en mans dels partits que “no han mogut ni un dit” o dels que “fa anys que plantem cara a l’Estat, sense rendir-nos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres