Política

El Síndic rep més d’un miler de queixes de persones designades per ser membres d’una mesa electoral

No veu aconsellable tests d’antígens o ús de guants i bates per “la falsa sensació de seguretat” que es pot generar

El Síndic de Greuges ha rebut més de 1.130 queixes de persones que han estat designades per ser membres d’una mesa electoral el 14 de febrer. Així ho informa l’ens en un comunicat, en el qual fa una sèrie de recomanacions “per minimitzar els riscos per a la salut pública durant la jornada electoral”.

En relació amb l’acceptació o no de les al·legacions presentades per les persones designades per ser membres d’una mesa, creu que “cal establir criteris clars, homogenis i adequats” a la situació sanitària i determina que en el context actual una persona vulnerable o cuidadora de persones vulnerables no hauria de formar part d’una mesa “si ho ha acreditat degudament”.

Per això, suggereix que es facilitin “en el menor temps possible” els informes de salut a totes les persones que els demanin amb la finalitat d’aportar-los com a al·legació.

També demana a les juntes electorals evitar que la persona designada per suplir els designats -titular i suplent- en cas d’incompareixença, sigui un elector vulnerable, tenint en compte que la recomanació del Govern és que la gent voti durant la primera franja de la jornada, quan es poden constatar les incompareixences.

D’altra banda, sobre els equips de protecció individual (EPI) previstos per als membres de les meses durant la votació per part de persones positives i contactes estrets, el Síndic recorda que cal formació específica i supervisió per posar-se i treure’s un epi. “La col·locació i la retirada inadequades són situacions de risc”, adverteix.

Considera que, en canvi, no són aconsellables ni la utilització de guants o bates ni els testos ràpids d’antígens que proposa CatSalut als membres de les meses en els dies previs a les eleccions perquè, segons argumenta el Síndic, podrien fer “sensació de falsa seguretat”.

A més, recorda la necessitat de buscar mecanismes de sufragi no presencials per a persones contagiades o contactes estrets a partir del dia 5 de febrer a la tarda, quan el vot per correu ja no estigui disponible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona