Política

Els presos polítics criden a “omplir les urnes de dignitat i d’esperança”

Els nou represaliats llegeixen el manifest ‘Per l’amnistia i la República; tothom a les urnes’ en un acte unitari a Barcelona

Apel·len a una “estratègia compartida” per fer front a la repressió dels poders de l’Estat

Els presos polítics independentistes han fet aquest dilluns una crida a participar en les eleccions del proper 14 de febrer per “tornar a omplir les urnes de dignitat i esperança”.

Després que el passat divendres accedissin novament al tercer grau penitenciari, els nou represaliats pel referèndum de l’1-O han llegit aquesta tarda el manifest Per l’amnistia i la República; tothom a les urnes. Ha estat en un acte de caràcter unitari celebrat als jardins del Palau Robert de Barcelona, on Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull han volgut refermar el seu “compromís amb el conjunt de la societat catalana”.

Els presos han augurat que aquest nou tercer grau serà “efímer” perquè “els poders de l’Estat el suspendran i anul·laran en qüestió de dies”. No obstant això, ha afirmat que la “repressió” que pateixen “no fa més que enfortir els principis democràtics” que els han dut a la presó a ells i han portat a “més de 2.800 independentistes a ser represaliats per motius polítics”.

A més, han denunciat que “els mateixos poders” fan “tot el possible per adulterar la voluntat democràtica” dels catalans, fins i tot engegar “una operació d’Estat” per imposar la data de les eleccions catalanes “enmig d’un pic de la pandèmia” i “en contra d’un ampli consens del Parlament i del criteri dels experts sanitaris”.

En aquest sentit, acusen els poders de l’Estat d’obligar la ciutadania a “escollir entre la protecció del dret a la vida i el dret a la participació política”: “Parapetats darrere de tribunals que continuen fent política, el seu menyspreu a les institucions i a la societat catalana és tan gran que estan disposats a posar en risc la salut dels votants i la legitimitat democràtica dels resultats”.

Malgrat tot, confien que a les eleccions del 14-F el sobiranisme “tornarà a omplir les urnes de dignitat i d’esperança”. És per això que animen a participar en els comicis per enviar “un missatge molt clar a l’Estat espanyol i al món”, el de “reivindicar el dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya, i exigir la fi de la repressió per afrontar la resolució democràtica a un conflicte polític, mitjançant l’amnistia i el retorn dels exiliats”.

El manifest recorda que els últims deu anys l’independentisme ha omplert els carrers amb manifestacions massives i ha guanyat una majoria política al Parlament de Catalunya, fins i tot en unes eleccions en què l’autonomia estava suspesa pel 155, a més de defensar les urnes de l’1-O “amb els nostres cossos”. Segons els presos polítics aquesta és una força

social i democràtica “enorme” i no es pot “malbaratar, perquè ens hi juguem el present

i el futur”. “És hora de seguir exercint drets democràtics i cap xantatge de l’Estat alterarà la responsabilitat de construir una República catalana al servei de la llibertat, el benestar i la cohesió”, demanen.

Els nou presos i preses han assegurat que “per avançar cap aquest horitzó comú és indefugible seguir construint una estratègia compartida”. “La repressió dels poders de l’Estat sempre busca dividir els qui lluiten, per això és més important que mai avançar units en la diversitat”, han recordat.

“Continuarem defensant i exercint els drets fonamentals, fins a assolir la plena llibertat de la nostra nació”, ha conclòs Jordi Sànchez, que ha llegit l’última part del text.

L’acte ha acabat amb una foto de família amb cartells a favor de l’“amnistia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia