Política

Els comuns volen refer del tot el pla territorial gironí

Lluch diu que la protecció del litoral queda curta i també mira cap a l’interior

La candidata d’En Comú Podem, Rosa Lluch, va desgranar ahir el programa d’urbanisme a la platja de Tamariu, on va “defensar el posicionament de SOS Costa Brava” al litoral i va defensar que encara queden projectes per revertir. En aquest sentit, Lluch considera “del tot insuficient” el pla director de sòls no sostenibles als municipis costaners, perquè no tanca definitivament la possibilitat de seguir construint milers d’habitatges no residencials a les zones no protegides. I va apostar per redactar un nou pla territorial de les comarques gironines que estructuri el nou planejament.

Entre els criteris, els comuns defensen desclassificar més sòl, tant al litoral com pel que fa a polígons, per protegir espais forestals i agrícoles. També volen suspendre llicències a nous ports o ampliacions de pistes d’esquí, i impulsar una gestió global de platges i espais naturals, per limitar-ne usos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia