Política

Borràs, a Calvo: “Miri si som feministes que JxCat treballa perquè hi hagi la primera presidenta de la Generalitat”

La candidata de JxCat es compromet a impulsar la reobertura de la delegació de TV3 i Catalunya Ràdio a Perpinyà

Puigdemont afirma que Lavrov ha “humiliat” Borrell: “Quan vagis pel món donant lliçons algú et recordarà que heu empresonat líders polítics”

La candidata de JxCat al 14-F, Laura Borràs, ha volgut desmentir aquesta tarda les afirmacions de la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, que aquest divendres al matí ha criticat que el govern de la Generalitat “no ha fet” polítiques feministes perquè es dedicava a “construir fantasies”, en referència al procés independentista.

“Miri si som feministes que JxCat treballa perquè hi hagi la primera dona presidenta de la Generalitat”, ha replicat Borràs en un acte de campanya a Figueres (Alt Empordà).   “No pateixi, senyora Calvo: jo soc dona, feminista i treballo perquè una dona sigui presidenta de la Generalitat. La millor política d’igualtat és aconseguir-ho”, ha afegit Borràs, en referència a ella mateixa.

Borràs ha centrat la seva intervenció d’aquest vespre en atacar dirigents socialistes. La candidata de Junts ha demanat al PSC que “deixi d’utilitzar el CIS de forma electoralista per fer veure que l’efecte Illa no es desinfla”. “Deixi de fer servir el CIS per fer-li vestits a mida” a Salvador Illa, ha insistit.

Als comuns, Borràs els ha dit que estan “molt obsessionats” en veure la ultradreta a tot arreu, menys quan la tenen “a prop”, després dels acords del govern espanyol –de PSOE i Unides Podem- amb Vox, sobre els fons europeus i la recentralització del cos de bombers.

La presidenciable de JxCat també s’ha dirigit a Manuel Valls, que avui s’ha querellat contra ella per haver-li recordat en un debat que el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) el va condemnar. “Que ho hagi fet avui, dia nacional de l’exili i la deportació, i algú que va deportar menors és una dramàtica coincidència”, ha apuntat. Borràs ha reptat Valls a “posar les querelles que vulgui” perquè no ella callarà per dir la “realitat”. “Vostè té una condemna del TEDH, i jo soc aquí per recordar-li-ho sempre que calgui”, ha reblat.


TV3 i Catalunya Ràdio a Perpinyà
D’altra banda, Borràs ha promès que si és presidenta de la Generalitat demanarà a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que reobri “immediatament” la delegació de TV3 i Catalunya Ràdio a Perpinyà. “Els catalans del nord i el sud hem d’estar informats en clau catalana”, ha defensat.  La candidata de JxCat també vol demanar que es reforcin les delegacions del País Valencià i les Illes Balears perquè el marc cultural i lingüístic de Junts són els Països Catalans.


Puigdemont, contra Borrell
Per altra banda, el líder de partit, Carles Puigdemont, ha criticat l’Alt Representant de la UE, Josep Borrell, després que Rússia li hagi retret l’empresonament dels presos independentistes. El ministre d’exteriors de Rússia, Sergei Lavrov, ha recriminat avui a la Unió Europea l’empresonament dels presos independentistes catalans després que Borrell, cap de la diplomàcia europea, hagi exigit al seu govern l’alliberament de l’opositor Alexei Navalni. El ministre d’exteriors rus ha afirmat que Bèlgica i Alemanya van contradir els tribunals espanyols en el cas de l’1-O i que “Espanya va defensar el seu sistema judicial.

Puigdemont ha aprofitat l’ocasió per advertir l’exministre espanyol d’Exteriors: “Em sap greu, però cada vegada que vagis pel món intentant donar lliçons, algú et recordarà que el teu partit, el teu govern i tu heu pegat persones innocents i pacífiques que volien votar, i heu empresonat líders polítics”. Puigdemont ha afirmat que Borrell ha passat avui “una de les vergonyes més grans que un diplomàtic pot passar”. “És una humiliació”, ha conclòs.

La cap de llista per Girona, Gemma Geis, que ha augurat una “remuntada” de JxCat el 14-F, ha carregat contra el lema de campanya d’ERC, ’Via àmplia’. “Ens juguem la majoria àmplia, o la via àmplia, i jo no sé què és la via àmplia”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia