Política

Ciutadans es presenta com a antídot del nacionalisme

En l’acte central es recorda la fundació del partit, amb De Azúa i De Carreras donant suport a Carlos Carrizosa

Arrimadas i el cap de llista apel·len als orígens de la formació taronja, el 2006

Ciutadans va fer ahir també el seu acte central de campanya a Barcelona, recordant l’esperit fundacional de la formació i reivindicant-se com a partit encara necessari per frenar el nacionalisme català. El seu cap de llista, Carlos Carrizosa, es va envoltar de la líder del partit, Inés Arrimadas, i dels fundadors de Cs, Félix de Azúa i Francesc de Carreras, entre d’altres. Tots van coincidir que si el 2006 calia fer un pas endavant “la situació de Catalunya ha anat encara a pitjor”, segons Carrizosa.

El presidenciable de Cs presenta la formació taronja com “l’única garantia per als que no comparteixen el credo nacionalista”, perquè insisteix que els socialistes avalen un “reconeixement mutu” entre els independentistes i el govern de l’Estat amb la taula de diàleg. Carrizosa va assegurar que el seu partit és l’únic que s’ofereix a sumar-se al bloc unionista sense condicions: “Hi arrossegarem el PSC de l’orella.”

Per la seva banda, la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, va alertar que el 14-F “pot passar qualsevol cosa” i per això va fer una crida a votar la candidatura que encapçala Carlos Carrizosa. “Pot passar que, si ens quedem a casa o votem els qui sempre ens venen, ens llevem amb un nou tripartit.” Arrimadas va recordar els tres primers diputats que van entrar al Parlament el 2006, i fins els de la victòria de la seva candidatura en escons de l’any 2017, amb 36 diputats. “Ara ens queda governar, és el següent pas.” L’apel·lació a la tornada als orígens de Ciutadans van completar-la dos dels seus fundadors. De Azúa i De Carreras van posar de manifest la necessitat de no perdre l’espai de centre “que no mercadeja amb els nacionalistes ni amb la història com la guerra civil”.

LA FRASE

L’única solució és guanyar. Som més els que estem farts del procés
Carlos Carrizosa
cap de llista de cs


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia