Política

Brussel·les veu “fora de lloc” que Rússia compari el cas Navalni i els presos polítics catalans

El portaveu de Borrell afirma que als Estats europeus hi ha “garanties” per tal que es “respectin” els drets dels ciutadans

El cap de la diplomàcia europea lamenta que el govern rus no hagi aprofitat l’oportunitat per mantenir un “diàleg més constructiu” amb la UE

La Comissió Europea (CE) veu “fora de lloc” el paral·lelisme entre l’opositor Alexei Navalni i els presos polítics catalans que va fer divendres el ministre d’exteriors rus Sergei Lavrov, en resposta a les comentaris crítics de l’Alt Responsable de la Unió Europea (UE) per als Afers Exteriors i Política de Seguretat sobre l’empresonament del líder opositor rus Alexei Navalni.

“Als Estats membres de la UE hi ha suficients garanties per tal que els drets dels ciutadans es respectin”, ha defensat el portaveu del gabinet de Borrell, Peter Stano. En aquest sentit, Stano ha remarcat que hi ha “diferències fonamentals” en com opera el sistema judicial a la UE i a Rússia.

El portaveu principal de la Comissió Europea, Eric Mamer, ha assegurat que Borrell té el suport de la presidenta Ursula Von der Leyen i ha defensat que la visita a Moscou era “necessària”, malgrat les crítiques. En la mateixa línia, Stano ha afegit que Borrell “no es penedeix” d’haver-hi anat.

Borrell donarà explicacions dimarts al col·legi de comissaris i al ple de l’Eurocambra.

A banda dels comentaris sobre l’afer català, Lavrov va acusar els europeus d’actuar amb “arrogància” i de manera “poc educada” pel cas Navalni durant una tensa roda de premsa a Moscou on Borrell va exigir l’alliberament de l’opositor, però on també va felicitar el Kremlin per la vacuna contra la Covid-19, l’Sputnik-V.

Poc després de la trobada entre els responsables d’Exteriors dels dos blocs, Rússia va anunciar l’expulsió de tres diplomàtics per la seva presumpta participació a les manifestacions en protesta per l’empresonament de Navalni. Un fet que Brussel·les nega.

Borrell ha considerat aquest dilluns en un article al seu bloc que “l’agressiva” roda de premsa a Moscou i l’“expulsió de tres diplomàtics de la UE” durant la seva visita “indiquen que les autoritats russes no volien aprofitar aquesta oportunitat per mantenir un diàleg més constructiu” la Unió Europea. “Tot i que no és totalment inesperat, això és lamentable”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El perdó dels descendents d’esclavistes

Londres
Francisco García Lorenzana
Cap de l’oposició a la Roca del Vallès (PSC)

“Hem fet una política útil i de mà estesa des del principi”

La Roca del Vallès
Xavier Juncà
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Camprodon (+Camprodon-ERC-AM)

“Volem un Camprodon que tingui vida tot l’any”

Camprodon
política

Rull convoca un ple de tràmit el 26 sense candidats

barcelona
pròxim orient

Hezbol·là amenaça Israel i Xipre amb lluitar “sense límits” si “s’imposa” una guerra en el Líban

barcelona
unió europea

Els ultraconservadors són ara el tercer grup de l’Eurocambra

barcelona
aràbia saudita

Almenys 550 pelegrins morts per cops de calor a la Meca

barcelona
estat espanyol

El TC anul·la la condemna per prevaricació a Magdalena Álvarez

barcelona
POLÍTICA

Encarregaran un segon peritatge sobre l’espionatge a Viñuales

Tarragona