Política

La CUP vol una renda bàsica de 750 euros i un topall pels lloguers

Amb una oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de fons, representants de la CUP van explicar ahir les línies mestres del seu programa pel que fa als joves, un col·lectiu per al qual –van indicar– l’ocupació i l’habitatge són problemes especialment greus a causa de la precarietat laboral (entre els joves, l’atur és d’un 40 %) i dels preus massa elevats dels lloguers i les hipoteques. “Diguem no a aquesta situació”, van manifestar.

L’establiment d’una renda bàsica universal (de 750 euros, i per als menors d’edat de 150 euros mensuals), una reforma fiscal que afecti les rendes més elevades, l’expropiació dels pisos dels grans tenidors (fons voltors i la banca) o la regularització de l’import dels lloguers (no hauria de superar el 30% del salari) són algunes de les propostes del seu programa. En l’acte van intervenir Judit Costa (número 14 i exportaveu de La Forja), Eloi Güell (número 7 de la llista i membre de La Forja) i Alba Artés (suplent i exmilitant del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia