Política

ERC i la CUP obren una primera ronda de contactes

Les dues formacions acorden tornar-se a trobar la setmana que ve

Els republicans expliquen que la reunió ha servit per “prendre la temperatura” i “establir les primeres bases de la futura negociació”

ERC i la CUP s’han trobat aquest dimecres a les dues del migdia en una primera reunió per negociar després de les eleccions del passat diumege. Les dues formacions ha acordat tornar a trobar-se la setmana que ve.

Els dos partits ho han explicat en sengles comunicats en què apel·len a la transparència, malgrat que hores abans, aquest dimecres al matí, els anticapitalistes havien assegurat que encara no hi havia cap reunió programada amb els republicans.

“Ha estat una primera trobada per obrir les vies de la negociació, que ha servit per prendre la temperatura a les relacions dels dos partits i establir les primeres bases de la futura negociació”, ha apuntat ERC en un comunicat.

Segons ha informat Esquerra, a la reunió s’ha fet una anàlisi compartida dels resultats electorals del diumenge i han coincidit a destacar “tant la victòria de l’independentisme com el fet que el moviment polític creix per l’esquerra”. Els republicans han explicat així que a la primera trobada s’ha fet un primer intercanvi de “punts de vista” sobre la situació econòmica i social del país i sobre el camí que “caldrà seguir cap a la república catalana a partir d’ara”.

Al seu comunicat, la CUP expressa la voluntat de transparència i claredat en tot el procés i avança que farà públiques les valoracions, “sempre mantenint els tempos que estipuli la pròpia organització i les organitzacions que formen part de la candidatura. I, sempre, intentant evitar que això interfereixi en les bones pràctiques de les possibles reunions i trobades”.

Per part de la CUP, hi han assistit els diputats electes Carles Riera, Eulàlia Reguant, Pau Juvillà i Xavier Pellicer. Per part d’ERC, hi han anat la secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta; el president del Consell Nacional, Josep Maria Jové; el president del grup parlamentari, Sergi Sabrià, i la número dos dels republicans, Laura Vilagrà.

Endavant rebutja que la CUP formi part d'un Govern amb JxCat i ERC

ACN

Endavant rebutja que la CUP formi part d'un govern amb JxCat i ERC en aquesta legislatura.

En l'inici de les negociacions, l'organització de l'esquerra independentista adverteix que "en els pròxims dies s'iniciarà el pressing CUP per investir un nou president i garantir la governabilitat".

Davant això, reiteren que no poden formar part "de cap govern autonomista", ni "ser la crossa per a les retallades i privatitzacions" i "encara menys, avalar la idea que l’autodeterminació l’aconseguirem a través d’un procés de negociació amb l'Estat".

És per això que l'organització aposta per una "acció institucional d'oposició" i fer servir els seus diputats "amb intel·ligència", tenint en compte que "el sobiranisme transversal" els necessita "parlamentàriament".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona