Política

El consistori d'Altea aprova la rebaixa del 5% del sou de funcionaris i polítics

El ple ordinari del mes de juliol, va debatre tretze punts de l'orde del dia, la majoria d'ells relacionats amb Hisenda, des de la reducció d'un 5% del salari dels treballadors municipals, d'acord al decret del govern central, passant per la reducció del sou dels regidors i de l'alcalde en el mes de juny, o la sol·licitud d'una pòlissa de crèdit per valor d'1,7 milions d'euros.

El ple va ser tens en alguns moments del debat, però la decisió de prendre les mesures d'ajust en l'Ajuntament s'abordaven en el ple extraordinari de vesprada. El Regidor de Personal, Santiago Ronda, va explicar l'acord aconseguit en la mesa única de negociació integrada per sindicats i grups municipals en l'aplicació del Reial Decret del govern central pel que es baixa un 5% els emoluments dels treballadors, funcionaris i laborals dels Ajuntaments.

En el posicionament de vot, Miguel Ortiz, en nom del PP va mostrar el seu rebuig al decret llei del govern de Rodríguez Zapatero «per ser mesures injustes i equivocades». Per a Carolina Punset, les administracions han gastat molt de forma desordenada fins que la crisi ha tirat tot baix. Per a CIPAL és preocupant que les mesures afecten els treballadors i va demanar que es pense en l'Ajuntament d'Altea i que a més es moment de prendre altres mesures d'austeritat.

Santiago Ronda, pel costat Socialista, va replicar que la situació ha sigut heretada per la greu especulació en l'època de bonança, i va llançar critiques al passat Popular de l'Ajuntament d'Altea on van haver molts ingressos però cap estalvi. Ronda va acusar a Miguel Ortiz com el responsable de la situació de la crisi de l'Ajuntament després de 12 anys de govern. El punt va ser aprovat amb els vots a favor de PSOE, Bloc, CIPAL i Paca Sevilla, mentre el PP votava en contra.

Més tard, el Bloc va proposar que els punts 4 i 5 referents a les mesures d'estalvis que s'han de prendre en l'Ajuntament, i que feien referència a la reducció de dietes i salaris dels regidors, es deixaren per al ple extraordinari de la vesprada. L'alcalde va proposar deixar el punt 4 per a la vesprada, però el 5 havia que ratificar-ho en el ple ordinari. Este punt es referia a un decret d'Alcaldia per a realitzar una baixada de salaris dels edils amb dedicació exclusiva d'un 5% per al mes de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia