Política

Esquerra Republicana confirma que la majoria independentista del 14-F es traduirà a la Mesa del Parlament

Els republicans facilitaran que JxCat accedeixi a la presidència del Parlament

Fonts d’Esquerra Republicana han confirmat aquest dijous que la majoria independentista que les urnes van dibuixar el 14-F es traduirà aquest divendres en una Mesa del Parlament amb majoria independentista i amb presència de les tres formacions per primera vegada.

En aquest sentit, Esquerra Republicana referma el seu compromís amb aquesta majoria independentista i d’esquerres a la Mesa, i treballa amb la màxima responsabilitat i generositat per blindar-ho.

D’aquesta manera els republicans donaran suport a la proposta que permeti JxCat tenir la presidència del Parlament i facilitaran l’elecció d’una secretaria per a la CUP. Per la seva banda, els republicans n’assumiran una Vicepresidència.

Esquerra Republicana celebra aquest primer pas i insisteix en el fet que els treballs continuaran els pròxims dies per aconseguir un acord global que doni estabilitat i la màxima fortalesa tant al Govern com al Parlament.

D’altra banda, els grups parlamentaris d’Esquerra Republicana, JxCat, CUP, comuns, i el PSC han acordat aquest dijous un decàleg de mesures per garantir la democràcia, els drets i la diversitat al Parlament.

Després de diverses trobades en les últimes setmanes, els cinc grups han consensuat deu mesures per frenar els discursos d’odi i l’activitat de l’extrema dreta al Parlament de Catalunya.

Els partits signants volen mostrar el seu compromís amb una Catalunya plenament democràtica, defensora dels drets humans i garant d’iguals drets i llibertats per a tot aquell que hi visqui i emprengui el seu projecte vital a Catalunya, orgullosa i compromesa en la seva diversitat.

Consideren que el Parlament de Catalunya ha de reflectir plenament aquest compromís i, en el seu sí, no tenen cabuda actituds ni proclames racistes, LGTBI-fòbiques, autoritàries ni masclistes. Per aquest motiu, adopten els següents compromisos per a continuar fent del Parlament un espai de llibertat i confrontació política, d’idees i de diàleg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA