Política

Un policia mort i un altre ferit en un atac amb un cotxe al Capitoli dels EUA

El conductor, que va sortir del vehicle armat amb un ganivet, va ser abatut pels agents que custodiaven el Congrés

Les autoritats descarten el mòbil terrorista

Un home va morir, ahir, quan va ser tirotejat per la policia del Capitoli dels Estats Units després d’envestir amb el seu vehicle una de les barricades de protecció, matar un policia i ferir-ne un altre de gravetat. Les autoritats van descartar ràpidament qualificar-ho d’atac “terrorista”, tot i que van mantenir l’edifici del Congrés blindat durant força estona fins que l’amenaça es va donar per acabada.

Els fets es van produir a primera hora de la tarda, quan un vehicle va envestir un dels controls de seguretat i va atropellar dos policies. Segons les autoritats, l’autor va sortir del cotxe brandant un ganivet i es va llançar contra la policia, detonant perquè els agents disparessin contra l’assaltant. Ferit de gravetat, va ser traslladat detingut a un hospital, on va morir poc després.

La cap de la policia del Capitoli, Yogananda Pittman, va confirmar que un dels agents policials va resultar mort i un altre va ser ingressat de gravetat i va haver de ser intervingut de forma urgent. La presidenta de la Cambra de Representants, la demòcrata Nancy Pelosi, va ordenar abaixar les banderes a mig pal en senyal de dol.

Els fets van despertar l’angoixa i els pitjors auguris que es viuen a la capital nord-americana després de l’assalt al Congrés de principi de gener, quan multituds de seguidors del llavors president dels EUA, Donald Trump, van irrompre al Capitoli en un intent infructuós de revertir el resultat electoral. Aquell intent d’insurrecció va acabar amb cinc morts i desenes de ferits, i una sensació de vulnerabilitat que encara perdura dins el cos de Washington.

Amb aquest record al cap, les autoritats no van deixar res a l’atzar: quan encara no se sabia ben bé què havia passat, van blindar els voltants d’un Capitoli amb escassa activitat per la festivitat de la Setmana Santa. Desenes de patrulles policials i la gran majoria dels soldats de la Guàrdia Nacional que encara estan desplegats a Washington van córrer cap a la zona per respondre a l’atac, tot i que no va caldre que actuessin perquè l’amenaça es va acabar en poca estona.

Només feia dues setmanes que el Congrés semblava tornar a la normalitat amb la retirada de gran part de la tanca metàl·lica que s’havia erigit en resposta de l’assalt trumpista. Encara queda un mur protector en un perímetre d’uns dos quilòmetres, suficient per protegir el cercle més proper a l’edifici de Congrés.

Les autoritats policials van descartar ràpidament la motivació “terrorista” de l’atac, i van confessar que no tenien cap indici que hi hagués cap amenaça concreta contra cap dels seus agents. De fet, el cap de la policia metropolitana de la ciutat, Robert Contee, va dir que no tenien cap informació sobre un possible atac “terrorista” ni amenaça prou ferma. L’FBI s’ha posat al capdavant de la investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona