Política

Mas situa Recoder i la dirigent d'UGT Neus Munté a la llista de CiU

Oriol Pujol escala posicions, mentre que Homs es manté i Corominas baixa

S'hi incorpora, a més, l'alcalde de Vilafranca

Presenta un catalanisme transversal

El líder de CiU, Artur Mas, ha situat l'alcalde de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder, i la dirigent de la UGT Neus Munté en la candidatura de CiU a les eleccions catalanes. La llista electoral, en què s'intenta buscar un equilibri territorial més gran que en els comicis anteriors i un catalanisme transversal, serà aprovada en un consell nacional conjunt de la federació el cap de setmana.

L'alcalde de Sant Cugat del Vallès, que actualment no és diputat, representa el denominat sector renovador de CDC, del qual també forma part Josep Rull, que repetirà. Pel que fa a Neus Munté, és la secretària de política institucional de la UGT, i alhora és membre del comitè executiu de CDC.

Recoder anirà darrere el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, de la regidora de l'Hospitalet de Llobregat Meritxell Borràs i del portaveu parlamentari Oriol Pujol, quan falta encabir-hi els representants d'Unió. El lloc definitiu de cada candidat en la llista no se sap perquè l'escaleta entre CDC i Unió no està fixada de manera rígida.

Puig, que s'ha consolidat com l'home fort de Mas en l'organització del partit des del darrer congrés, i Meritxell Borràs ocuparan els mateixos llocs que fa quatre anys, però tenint en compte que després de Mas el número dos de la llista serà per a un representant d'Unió. Pot ser Joana Ortega en comptes de Núria de Gispert, tot i que és segur que aquesta darrera serà la candidata de CiU a presidir el Parlament.

L'antic ‘pinyol'

Immediatament després de Puig i Borràs se situa a la llista Oriol Pujol, que així serà el quart representant de CDC, amb un guany de posicions notable amb relació a fa quatre anys, quan va ocupar el tretzè lloc de la federació. Pujol, que s'autodefineix independentista i és membre del que fins ara es denominava el pinyol, s'ha consolidat davant Mas també com a estratega.

Francesc Homs repetirà a la mateixa alçada de la llista, mentre que Lluís Corominas baixa posicions. I s'inclou en un lloc de sortida l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i representants del Bages (David Bonvehí) i Igualada (Maria Senserrich). També continua en la candidatura, havent baixat algunes posicions, Antoni Fernández Teixidó, que porta les qüestions econòmiques al Parlament. Mas es reserva un nom sorpresa, que serà l'onzè diputat de CDC, i que anunciarà abans que dissabte es voti la llista.

L'alcalde de Besalú, nou a Girona

L'alcalde de Besalú, Lluís Guinó, és una de les novetats entre els candidats de CDC a la demarcació de Girona. Guinó serà el sisè representant de Convergència a la llista de CiU. Com ja se sabia, la candidatura gironina l'encapçalarà l'alcalde de Figueres, Santi Vila. Quan encara falta acabar de concretar els representants d'Unió, darrere Vila hi aniran l'anterior cap de llista, Eduald Casadessús; l'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo; l'alcaldessa de Vilademuls, Maria Dolors Rovirola, i el regidor de Girona Carles Puigdemont.

En el cas de Tarragona, s'hi incorpora la regidora de Tortosa Meritxell Roigé, darrere l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, i Dolors Batalla. I a Lleida, hi entren l'alcalde de Fondarella, Joan Reñé, i la tinenta d'alcalde d'Arbeca, Ramona Barrufet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona