Política

NÚRIA ESCARPANTER OLIVET

ALCALDESSA DE LLANÇÀ (JUNTS)

“Aquests dos anys hem de tenir el Llançà dels detalls”

“La prioritat és la neteja. Alguna millora es comença a veure, però la lluita contra l’incivisme encara és molt gran a Llançà”

“He dit que intentarem consolidar el projecte i el full de ruta de Junts, perquè dos anys és un període de temps molt curt”

“Volem atraure més i millor els visitants. Com més gent ens visiti, més vida”

Senzilla i propera.
Núria Escarpanter (Figueres, 1975) és mestra d’educació infantil, amb estudis de psicologia per la UOC. Tècnica en excedència de Cultura de l’Ajuntament de Llançà. Entre l’any 2003 i el 2015 ja havia estat al govern com a regidora, amb responsabilitat en diverses àrees. Arriba disposada a donar un canvi d’imatge a la ciutat. Admet que amb dos anys no en fa prou i per això diu que els aprofitarà també per donar a conèixer el seu projecte.
M’esforçaré perquè es vegi de bon principi la voluntat de conciliar. Ho vull fer diferent
Assumeix l’alcaldia fins a final de mandat. Donen per fer gaire res, aquests dos anys?
En la presa de possessió vam assenyalar que un dels meus objectius prioritaris és i seran les persones. Activaré un acostament, que vull que es faci molt patent, a les persones. Vull que llançanencs i llançanenques tinguin més a l’abast l’Ajuntament. El fet de tenir una alcaldessa cada dia serà un fet important, en el sentit que tothom que tingui un problema em podrà trobar molt fàcilment. Aquests dos anys hem de tenir el Llançà dels detalls. Incidirem en la neteja, en els petits detalls. S’ha de veure una millora en el que és més visible per al ciutadà.
Parlava vostè de mostrar en aquests dos anys un full de ruta per fer que Llançà progressi. És la manera de vendre’s perquè la tornin a elegir?
I tant, sense cap dubte. Jo ja ho he dit en diverses ocasions. He dit que intentarem consolidar el projecte i el full de ruta de Junts. Dos anys és un període de temps molt curt. De la mateixa manera, però, dic que és el temps suficient per mostrar aquest full de ruta. Podrem fer visible el que realment podem fer. Si els llançanencs i llançanenques poden captar el projecte, voldríem que el projecte s’acabés consolidant i poder-lo acabar executant en tota la seva plenitud. Amb dos mandats complets qualsevol alcaldessa pot fer molt.
En la seva targeta de presentació es va definir com a propera, senzilla i amb sentit de l’humor.
Soc propera perquè faig vida a Llançà i el fet que porti el meu fill a l’institut o que assisteixi als actes culturals i socials vol dir que la gent em veurà. Pròxima, però això no vol dir que cada dia surti a caminar i a veure què passa al poble i a escoltar les inquietuds de la gent. Avui en dia, tothom a través de xarxes, WhatsApp o mòbil em pot trobar. Responc a tothom. Dic propera en el sentit que, quan algú es vulgui acostar a mi, tindré accessibilitat.
Senzilla, vol dir que ‘va de cara’?
Vinc d’una família treballadora i humil, amb el pare fuster i la mare que feia neteges. La senzillesa em ve de l’educació. Potser la manera de vestir que tinc no reflecteix com soc i per això em defineixo com a senzilla.
Diu que té sentit de l’humor. Pensa que falta sentit de l’humor en la política municipal?
No podem riure’ns de qualsevol cosa perquè la política perdria el que se li pressuposa, la seriositat. Quan dic que tinc sentit de l’humor és perquè penso que no tot s’ha de portar a l’extrem, no cal sembrar desconfiança en tot. Me’n solc riure força de mi mateixa, que és un mecanisme per donar la volta als problemes diaris. Els plens seran rigorosos, que ningú pensi que no seran així.
Va comprometre’s a tenir un comportament conciliador. La política llançanenca ha perdut aquella agror de temps enrere?
Tinc ganes de fer-ho diferent. Potser la meva manera de fer no agradarà a l’oposició, però m’esforçaré perquè es vegi de bon principi la voluntat de conciliar. Ja m’he posat en contacte amb els dos grups a l’oposició, crearé un grup de portaveus de WhatsApp amb ells i em comprometo a fer periòdicament trobades de portaveus almenys un cada tres mesos. La setmana vinent faré una roda de trobades amb tots ells. Vull que no els agafi de sorpresa segons què. Han de tenir informació de primera mà. I així ho faré.
Quina és la seva prioritat?
La prioritat és la neteja. Alguna cosa es comença a veure, però la lluita contra l’incivisme és molt gran. Ho resoldrem quan tots tinguem clar que volem un poble net. I sobretot vull que es vegi l’Ajuntament proper, que es pugui atendre de manera urgent i solucionar els problemes complicats.
La bona imatge, per a un municipi turístic, és bàsica.
Sí, aquesta és la idea. Tots els pobles costaners volem atraure més i millor els visitants. Com més gent els visiti, més vida ens donarà i més farà prosperar el nostre poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona