Política

Felip VI: “Junts serem més capaços d’encarar amb esperança aquest desitjat futur de recuperació”

La família reial presideix l’acte d’entrega dels premis de la Fundació Princesa de Girona amb l’absència del Govern

El rei Felip VI ha assegurat aquest dijous a Barcelona que “junts serem més capaços d’encarar amb esperança aquest desitjat futur de recuperació”.

En el seu discurs en l’acte d’entrega dels premis de la Fundació Princesa de Girona 2020 / 2021 des del CaixaForum de Barcelona i després de fer referència a la pandèmia de la Covid-19, el rei ha remarcat que “només així, estretament units, com s’ha vist aquesta tarda, s’aconseguirà avançar per allunyar la incertesa que ha afectat tantes llars del país i, de manera especial, a la vida de milions de joves”.

Els reis han presidit l’acte acompanyats per les seves filles Elionor, princesa de Girona, i la infanta Sofia en un acte sense el president, Pere Aragonès, ni de cap membre del Govern.

Felip VI, que ha fet una part del discurs en català, ha recordat que aquest ha estat un “temps excepcional”. Així mateix, ha dit que la crisi ha fet emergir “profunds valors” com la solidaritat, l’esforç col·lectiu, la unió i l’afecte entre ciutadans.

El rei ha indicat que és “fonamental aprendre de l’experiència per millorar i treballar units per garantir el desenvolupament professional i personal que mereixen els joves i que com a país tant es necessiten”. En aquest sentit, ha recalcat que el seu lema és sempre amb els joves.

Per la seva part, la princesa d’Astúries i de Girona Elionor ha arrencat la seva intervenció en català i ha indicat que “els joves necessites més que mai ser escoltats” i que el treball de la Fundació “és encara més rellevant. Si proporcionar oportunitats a les generacions més joves és un deure que compromet sempre a qualsevol societat, la pandèmia i les seves conseqüències ho fan encara més necessari”.

Elionor ha manifestat que “Catalunya sempre ha estat un referent en iniciativa, creativitat i emprenedoria sobretot entre els joves, que representen aquestes qualitats, i són la clau pel progrés”. La princesa ha manifestat que l’esperit de la Fundació neix de “la unió d’energies entre diferents generacions que juntes, formen la societat i busquen el progrés de tots”.

Premiats

La Fundació Princesa de Girona ha reconegut la trajectòria de 10 nous referents que s’incorporen a la comunitat de premiats.

En la categoria Arts i Lletres s’ha concedit el premi a la veterinària i escriptora María Sánchez (edició 2021) i al cineasta Guillermo García López (edició 2020).

En la categoria d’Empresa, han premiat a Lucía Goy Mastromiechele (2021) i Pepita Marín Rey-Stolle (2020).

Pel que fa al premi investigació científica, s’ha guardonat a César de la Fuente i Rubén Costa.

El premi social ha estat per Ousman Umar (2021) i Guillermo Martínez GaunaVivas (2020).

Pel que fa al premi internacional, s’ha guardonat a dos joves que treballen per “resoldre alguns dels grans problemes de la societat actual: la desocupació juvenil i la contaminació”. D’una bamda l’emprenedor social colombià Juan David Aristizábal (Premi 2021), i de l’altra el jove holandès Boyan Slat (2020).

La Fundació no va poder lliurar finalment els guardons als guanyadors de l’any passat a causa de les mesures derivades de la Covid-19. Per aquesta mateixa raó, s’ha dissenyat un acte amb predomini del llenguatge audiovisual.

Sense presència del Govern

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va anunciar que no assistiria a l’entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi). “Anirem a tots els llocs on es pugui defensar amb claredat els interessos econòmics, socials i culturals de Catalunya; a la resta d’actes, que siguin per exalçar la monarquia, no ens hi trobaran”, va indicat. Tampoc hi ha hagut cap membre del Govern.

Sí que hi ha assistit la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet; la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo; la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i el president del PSC al Parlament, Salvador Illa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs