Política

El PP demanarà al Congrés i el Senat que les corrides siguin declarades d'interès cultural

Alícia Sánchez-Camacho assegura que d'aquesta manera es garantirien les curses de braus arreu de l'Estat

La presidenta del PP a Catalunya qualifica la prohibició aprovada al Parlament de “ridícul històric a ulls de tot el món”

La líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat aquest dimecres que presentarà al Congrés i al Senat una proposició perquè les curses de braus siguin declarades d'interès cultural general. D'aquesta manera, pretén que no puguin ser abolides per les comunitats autònomes, com a resposta a la seva prohibició ja en dues comunitats, Canàries i Catalunya. Després de la votació al Parlament català, Camacho ha assegurat que aquesta declaració garantiria la celebració de les curses de braus a tot l'Estat.

La líder popular ha qualificat la prohibició de “ridícul històric a ulls de tot el món”, i ha assegurat que la decisió tracta d'amagar-se en argumentacions a favor dels animals, però que en realitat es fa per una qüestió identitària: “Negar la cultura compartida entre Catalunya i Espanya”.

Camacho ha criticat que PSC i CiU hagin donat llibertat de vot als seus diputats per a aquesta votació perquè ho consideren una qüestió “ètica i moral”, però que no ho facin en canvi quan al Congrés i al Senat es va debatre la llei de l'avortament.

Ha culpat també al president de la Generalitat, José Montilla, per no haver defensat “la festa dels toros”, i al líder de CiU, Artur Mas, per “donar-li el cop de gràcia a la festa amb la seva ambigüitat” amb el seu vot a favor de la prohibició que, en opinió seva, amaga motivacions de caràcter identitari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.